Tratamente naturiste pentru tratarea şi prevenirea părului cărunt
alte articole

Părul cărunt este de obicei asociat cu înaintarea în vârstă, cu toate că nu este întotdeauna astfel. Albirea timpurie a părului este de fapt ereditară şi poate fi moştenita de la unul din părinţi sau bunici. Încărunţirea părului poate fi, de asemenea, influenţată de stres. Persoanele care se confruntă cu perioade prelungite de stres şi de anxietate pot observa, după o perioadă de timp, apariţia treptată a firelor de păr albe. Malnutriţia, grijile, stările de şoc, tristeţea profundă, tensiunea, bolile severe şi de alte condiţii similare pot, de asemenea, provoca albirea prematură a părului.
Iată câteva remedii şi tratamente naturale pentru tratarea şi prevenirea părului cărunt:
Ceai Negru
Faceţi o ceaşcă de ceai negru concentrat, în care adăugaţi o lingură de sare. Lăsaţi să se răcească, apoi strecuraţi ceaiul şi masaţi părul la rădăcina. Lăsaţi-l să acţioneze timp de o oră, apoi clătiţi cu apă călduţă. Nu şamponaţi părul.
Ceai de usturoi
Într-o cană cu apă clocotită, se aruncă 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi. După 20 de minute se strecoară.
Prin clătirea în mod frecvent cu ceai de usturoi, părul grizonat poate fi ajutat să revină la culoarea iniţială. Această procedură poate de asemenea întârzia încărunţirea părului.
Tratament cu foi de usturoi
Puneţi deoparte cojile rămase de la curăţirea usturoiului până când obţineţi o cantitate mai mare de coji.
Prăjiţi cojile de usturoi într-o tigaie până când se transformă în cenuşă. Amestecaţi cenuşa obţinută cu ulei de măsline ( la100 ml ulei se adaugă 2 linguri de cenuşă) şi o lăsaţi la macerat timp de o săptămână.
Ungeţi-vă părul cu acest ulei seara, şi lăsaţi-l să acţioneze peste noapte. Pentru a preveni pătarea aşternutului, acoperiţi părul cu o pungă de plastic, apoi înveliţi-l cu un prosop. Dimineaţa se spală părul cu şampon.
Tratament cu ulei de cocos şi lămâie
Se prepară un amestec în următoarea proporţie: la 3 părţi de ulei de cocos se adăuga o parte de suc de lămâie.
Se masează zilnic rădăcina părului cu uleiul de nucă de cocos amestecat cu suc de lămâie, timp de cel puţin 15 minute. Există persoane care prin această metodă şi-au menţinut culoarea naturală a părului, chiar până la vârste înaintate.
Tratament cu cartofi
Câţiva cartofi (cei noi au efecte mai pronunţate)
Fierbeţi cartofii în coaja lor. Strecuraţi apa în care au fiert cartofii, lăsaţi să se răcească până când devine călduţă. Folosiţi această apă să vă clătiţi părul, având grijă să nu daţi pe faţă şi pe gât. Lăsaţi părul să se usuce natural. Acest tratament, folosit după fiecare spălare a părului va închide la culoare părul brun încărunţit şi va ajuta la estomparea dungilor gri.
Tratament cu ceai de salvie şi ceai negru
2 linguri pline cu vârf de salvie uscată, 2 linguri pline cu vârf de ceai negru
Se amestecă ingredientele şi se pun într-un vas termorezistent sau de ceramică. Se adăuga o cană de apă fierbinte. Se acoperă vasul şi se ţine într-un loc cald câteva ore. Se poate pune în cuptor la 140 grade Celsius sau pe sobă, într-o oală cu apă fierbinte, având grijă să nu între apă în vasul cu ceai. După ce au trecut cele câteva ore, se scoate din cuptor sau din vasul de pe sobă, se lasă să se răcească, se amestecă bine şi se strecoară. Pentru tratament, frecaţi rădăcinile părului cu o cantitate mică din această infuzie timp de 5 minute, după care se spală. Pentru primele săptămâni este recomandat să se folosească de 4-5 ori pe săptămână. Veţi observa că încărunţirea va începe să se estompeze. Utilizaţi apoi doar de 1-2 ori pe săptămână pentru întreţinere. Această infuzie poate ajuta, de asemenea, şi la regenerarea părului.