Tinerii Moldovei anunţă lansarea referendumului unionist din 2018

Mişcarea unionistă Tinerii Moldovei a anunţat lansarea referendumului unionist planificat pentru anul 2018. În acest context, Tinerii Moldovei pregătesc ample campanii si proiecte pentru a informa populaţia Moldovei despre avantajele unirii.
Tinerii Moldovei cer unirea la Chişinău (Epoch Times România)
Anişoara Chiriac
02.09.2016

Mişcarea civică Tinerii Moldovei a anunţat vineri, 2 septembrie despre intenţia de organizare a unui referendum privind unirea Moldovei cu România. În acelaşi context, tinerii unionişti au făcut publice şi rezultatele campaniei de informare "HoraQuest" desfăşurată în această vară în mediul rural din Moldova.

La 100 de ani de la Marea Unire, Tinerii Moldovei planifică organizarea unui referendum unionist în Republica Moldova, iar în acest scop, în următorii doi ani, grupul îşi propun să lanseze mai multe proiecte şi campanii de informare pentru a pregăti populaţia Moldovei în vederea acumulării unei majorităţi de 50% 1, favorabilă unirii.

Totodată, unele dintre acţiunile de promovare a unirii pentru referendumul din 2018 au fost desfăşurate şi pe parcursul acestei veri. În cadrul campaniei ”HoraQuest” din această vară, începând cu luna iunie până în august, voluntarii mişcării Tinerii Moldovei au străbătut pe biciclete peste 3000 de km pentru cauza unirii. Campania a ajuns în circa 600 de comune, unde au fost împărţite 160 de mii de ziare informaţionale şi colectate 9 mii de semnături în favoare unirii cu România.

Potrivit celor de la Tinerii Moldovei, în fiecare localitate, voluntarii au avut ocazia să discute cu liderii locali unde li s-a propus implicarea în proiectele unioniste pentru pregătirea referendumului din 2018. Totodată, din moment ce o bună parte din populaţia Republicii Moldova deţine cetăţenia României, un aspect al discuţiilor cu primarii localităţilor a fost înregistrarea alegătorilor din localităţi în vederea deschiderii secţiilor de votare pentru alegerile din această iarnă. ”Vrem să demonstrăm autorităţilor române că am luat cetăţenia nu doar pentru beneficiile oferite de aceasta, dar şi pentru a fi implicaţi în viaţa socială şi politică din România”, a notat Artemis Bălan de la Tinerii Moldovei.

”Cunoaşte-ţi ţara” a fost un alt proiect de amploare organizat de Tinerii Moldovei care a oferit celor peste 29 de mii de participanţi din Moldova şansa de a cunoaşte România mai bine. „Beneficiarii proiectului au vizitat cele mai frumoase locuri din România, dar au avut şi şansa să observe care sunt realităţile de acolo”, a declarat Artemis Bălan. Aceste excursii gratuite pentru cetăţenii Republicii Moldova vor continua până la sfârşitul acestui an, au precizat organizatorii.

”Ceea ce am realizat noi în această vară este impresionant, mai ales pentru că ne aşteptam la o receptivitate mai mică din partea oamenilor şi a primarilor. Dar aproape peste tot am găsit înţelegere şi persoane pe care să ne bazăm în viitor. Avem încredere că vom obţine victorie la Referendum”, a afirmat preşedintele mişcării Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

Ca urmare, bilanţurile campaniei de informare din această vară indică crearea unor celule unioniste în circa 270 de sate, facilitarea procesului de înfrăţire între localităţile din Moldova şi România pentru aproximativ 330 de comune şi posibilitatea organizării secţiilor de vot pentru alegerile parlamentare din România şi pentru diaspora din Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor