Tăriceanu se răţoieşte la Comisia Europeană pentru "exces de zel"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

La nici o săptămână după publicarea raportului MCV pe ţară, raport critic la adresa Parlamentului, politicianul ajuns preşedinte al Senatului prin maşinaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat de părere că CE - Comisia Europeană - face exces de zel cu raportul MCV în cazul României.

Potrivit sursei citate, Tăriceanu a declarat în cadrul unui interviu acordat B1 TV, că nu trebuie să existe niciun dubiu că România este un stat de drept şi că s-au făcut progrese mari în domeniul Justiţiei.

”Nu există garanţia că totul va funcţiona perfect, pentru că în nicio ţară europeană nu funcţionează perfect toate aceste chestiuni. Nu suntem nedreptăţiţi, dar cred că aici începe să devină o chestiune excesivă din partea Comisiei Europene”, îşi dă cu părerea Tăriceanu, posesorul unui partid fantomă.

Preşedintele Senatului a mai afirmat că, uitându-se pe evoluţia unor astfel de rapoarte, începe să capete impresia că MCV o să se poată prelungi la infinit. Şi asta în condiţiile în care, susţine Tăriceanu, ţara noastră a făcut progrese mari în domeniul Justiţiei.

”Eu cred că nu putem să punem sub semnul întrebării lucrurile fundamentale: este România sau nu este un stat de drept. Cred că răspunsul la această întrebare nu poate să fie decât unul singur şi cred că şi Comisia Europeană până la urmă va trebui să accepte că altfel, dacă lucrurile vor continua în acest fel, începem să facem un fel de exces de zel", a mai precizat preşedintele Senatului.

Reamintim că ultimul raport MCV al Comisiei Europene subliniază că România a făcut progrese şi laudă activitatea instituţiilor precum DNA şi ANI, însă critică Parlamentul pentru refuzul de a ridica imunitatea unor parlamentari şi pentru faptul că nu respectă unele decizii ale Curţii Constituţionale.

Raportul se referă şi la ameninţările la adresa independenţei justiţiei, în document menţionându-se ca atacurile, inclusiv din partea politicienilor, la adresa judecătorilor şi procurorilor au rămas o problemă.

MCV-ul este considerat nu doar o oglindă a progreselor înregistrate în domeniul reformei sistemului judiciar şi al combaterii corupţiei ci şi una din puţinele pârghii prin Puterii i se poate impune să lupte contra corupţiei, intrarea României în Schengen fiind condiţionată de un raport MCV bun.