Aurelian Mihai: PLR începe anul cu o jignire la adresa românilor din diaspora
alte articole
Liderul PLR Satu Mare, Mircea Pal, care i-a criticat în termeni extrem de duri pe românii din diaspora în cadrul unei scrisori deschise, este "o decepţie atât pentru generaţia de tineri politicieni cât şi pentru toţi sătmărenii", consideră deputatul de diaspora Aurelian Mihai, care nu de mult a făcut greva foamei pentru drepturile românilor din străinătate.
"PLR începe anul cu o jignire la adresa românilor din diaspora. Încă o dată ruşine dle. Tăriceanu, ruşine tuturor celor care îmbrăţişează teoria domnului Mircea Pal. Noi, românii din diaspora nu vom agrea niciodată atacurile celor mai jalnici dintre politicieni. Dle. Pal, sunteţi o decepţie atât pentru generaţia de tineri politicieni cât şi pentru toţi sătmărenii. Ruşine!
PS: pentru cine nu cunoaşte, PLR este principalul responsabil pentru modul în care a gestionat DPRRP, interesele comunităţilor româneşti din străinătate fiind afectate pe toată durata anului 2014", a afirmat Aurelian Mihai.
Liderul PLR Satu Mare, Mircea Pal, fost PNL-ist care a "dezertat" în echipa lui Călin Popescu Tăriceanu, a postat recent, pe contul său de Facebook, o scrisoare către diaspora, intitulată "Dragă diaspora, ai venit dar ai plecat… Nu-i corect!!!", potrivit voceatransilvaniei.ro.
"Când au sosit am avut senzaţia că vin ca şi nişte trupe eliberatoare. Trupe care, în opinia lor, au reuşit să ne redea ţara înapoi, că ne-au eliberat de comunism şi că ne-au redat demnitatea. Toţi cei cu care m-am întâlnit au ţinut să îmi spună lucrurile acestea. Aceiaşi oameni care până mai ieri se numeau căpşunari, zilieri şi îngrijitori de moşi şi babe acum se autointitulează "diaspora". Toate poveştile lor încep cu amintirea alegerilor şi negreşit cu sintagma atât de dragă lor "noi, diaspora".
Mulţi dintre cei care se băteau cu poliţia prin Franţa şi Italia în ziua alegerilor dorindu-şi să voteze împotriva comunismului au uitat că ne-au lăsat nouă copiii să îi creştem. Eu cred că nu s-au gândit niciun moment la faptul că progeniturile lor sunt educate pe banii contribuabililor din România. Nu s-au gândit că ei nu au participat cu niciun leu la pensia părinţilor lor. Au lăsat totul în seama plătitorilor de impozite din ţară şi au plecat să îşi caute norocul prin lume, iar acum îşi arogă dreptul de a face revoluţie de la distanţă", scrie Mircea Pal.
Deputatul de Satu Mare îi îndeamnă pe românii din străinătate să vină înapoi pentru a plăti impozitele, uitând însă să menţioneze că, potrivit paginadepolitica.ro, diaspora este cel mai mare investitor în economia României, în contextul în care conaţionalii noştri au trimis în ţară 4,2 miliarde de euro în 2013, faţă de cele 2,7 miliarde de euro investite de străini în România.
"Dragă diaspora, cum îţi place să te numeşti acum, te aşteptăm acasă. Unul dintre lucrurile bine făcute ar fi să participi la sistemul de sănătate cu impozite pentru a putea avea grijă de părinţii tăi. Un alt lucru bine făcut ar fi să plăteşti impozite în ţară pentru a putea să îţi educăm copiii corect. Nu este suficient să comentezi despre faptul că în ţara asta nu se face nimic bine, ar trebui să cotizezi, pentru că nu poţi face educaţie, sănătate şi protecţie socială fără bani. Nu este corect să îţi rupi spatele te miri pe unde, după care să vii să te tratezi în România în sistemul de stat. Nu este corect să critici învăţământul când tu nu dai niciun ban acolo. Nu este corect să ceri ceva de unde tu nu ai pus nimic", le-a mai transmis Mircea Paul.
În încheierea scrisorii sale, deputatul PLR îi îndeamnă pe românii din străinătate să nu se mai facă atâta caz de realizarea lor din ziua alegerilor şi să înceapă să facă lucruri concrete pentru România:
"Acestea sunt cîteva din lucrurile care le poţi face bine pentru ţară. Nu mai folosiţi slogane şi nu mai faceţi atâta caz de marea voastră realizare din ziua alegerilor. Nu vă mai cramponaţi de dreptul cetăţenilor la vot şi nu mai faceţi atâta tevatură. Aveţi o viaţă înainte să votaţi, însă lucrul bine făcut îl puteţi face chiar azi, mâine sau poimâine aici în România şi nu de la distanţă prin corespondenţă, delegări de atribuţii şi îndemnuri în necunoştinţă de cauză…"