Tăriceanu revendică o bucăţică din PNL. 14 parlamentari aderă la grupul său „liberal” (surse)

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu declarat că urmează să lanseze joi „Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, la care vor participa şi parlamentari liberali, însă nu a dat detalii ulterioare. Potrivit unor surse citate de B1 Tv, fostul lider liberal ar fi reuşit să coopteze de partea lui 14 parlamentari din cadrul formaţiuni.
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.06.2014

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că urmează să lanseze joi „Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, la care vor participa şi parlamentari liberali, însă nu a dat detalii ulterioare. Potrivit unor surse citate de B1 Tv, fostul lider liberal ar fi reuşit să coopteze de partea lui 14 parlamentari din cadrul formaţiunii.

Sursele citate susţin că ar fi vorba despre doi senatori şi 12 deputaţi, printre care Graţiela Gravilescu, Sorin Ilieşiu, Daniel Barbu, Nicu Marcu, Mihai Stănişoară, Viorel Palaşcă, dar şi foştii miniştrii Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Radu Stroe.

„Joi va avea loc evenimentul de lansare a Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale. Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, la deciziile referitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară, la nivelul PE”, a declarat marţi Tăriceanu, adăugând că la iniţiativă vor participa şi parlamentari PNL, însă a refuzat să dea mai multe detalii.

Tăriceanu anunţa atunci că acest grup va avea un rol şi în interiorul PNL şi în exteriorul lui. „Nu are importanţă, important este semnalul pe care vrem să îl dăm”.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat evenimentul: „Se lanseaza Frontul pentru Salvarea Liberalismului. Un fel de FSN din 1990, doar ca aia voiau sa salveze tara. Astia nu vor sa salveze decat functia lui Tariceanu de sef al Senatului”

La sfârşitul lunii februarie, atunci când liberalii în frunte cu Crin Antonescu au decis să-şi retragă miniştrii de la guvernare şi să iasă din USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din partid şi planurile de a continua proiectul USL, în ciuda opţiunii majorităţii covârşitoare a colegilor săi. Apoi, Tăriceanu a anunţat că îşi va face propriul său partid liberal, Partidul Reformator Liberal, o formaţiune în care să se înscrie, eventual, cei nemulţumiţi de Crin şi a ieşit din PNL.

Drept răsplată pentru curajul său de a apăra proiectul USL, el a primit, la insistenţele premierului Victor Ponta, postul de preşedinte al Senatului, post ocupat anterior de Antonescu.

După o lună de zile, Tăriceanu îi transmitea o scrisoare deschisă liderului PNL de atunci, Crin Antonescu, în care anunţa că renunţă la acest demers şi va înfiinţa în schimb Platforma Economică Liberală.

Ulterior, Tăriceanu a anunţat că se întoarce în "sânul" formaţiunii motivând că „am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest”. Crin Antonescu a denunţat atunci intenţia fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu de a se reînscrie în PNL, catalogându-l pe acesta drept „unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD”, lucru pe care îl consideră „nedemn” pentru fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor