Tăriceanu s-ar vedea preşedinte al ţării, după ce rezolvă „derapajele” din PNL

Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.06.2014

Fostul lider liberal Călin Popescu Tăriceanu, avansat preşedinte al Senatului de către Victor Ponta, a declarat marţi că nu exclude o eventuală candidatură ca independent la prezidenţiale, însă, pe moment, este focalizat pe ceea ce se întâmplă în Partidul Naţional Liberal.

"Pot să iau în calcul (o candidatură la preşedinţie - n.r.) dar e prea devreme în această direcţie. E prea devreme să discutăm. În momentul de faţă sunt focalizat pe ce se întâmplă în PNL. Sunt preocupat de grupul de iniţiativă care se va constitui ca un semnal de alarmă pentru derapajele din PNL care se înregistrează. Cu timpul mă voi gândi şi la candidatură”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de digi24.

Tăriceanu, care ultima dată când s-a focalizat pe ce se întâmplă în PNL (respectiv la şedinţa în cadrul căreia Crin Antonescu a demisionat din fruntea partidului) a fost dat literalmente afară pe uşă de foştii colegi, a mai declarat că va lansa Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, din care vor face parte şi parlamentari PNL.

„Joi va avea loc evenimentul de lansare a Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”, a declarat Tăriceanu, care a mai menţionat că din acest grup vor face parte şi parlamentari PNL, fără să dea însă mai multe detalii.

Ca şi detalii, merită reamintit că în ziua în care Crin Antonescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PNL - ca urmare a scorului slab obţinut de partid la europarlamentare - Călin Popescu-Tăriceanu a organizat în biroul său de la Senat o reuniune a liderilor coaliţiei guvernamentale, despre care preşedintele Victor Ponta a afirmat la momentul respectiv că poate fi considerată drept o şedinţă USL.

La întrunirea din biroul lui Tăriceanu, susţinător fervent al ideii de renaştere a USL, vis năruit odată cu anunţul fuziunii PNL-PDL, au luat parte foştii miniştri liberali Daniel Chiţoiu (acuzat de DNA de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat în dosarul ASF - Carpatica), Cristian David, ginerele lui Mihail Vlasov, de asemenea acuzat de abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii de către DNA şi Andrei Gerea, fost ministru al Economiei, căruia PNL-ul îi retrăsese sprijinul său anterior ieşirii de la Guvernare.

Printre fidelii lui Tăriceanu şi ai PSD-ului s-ar mai putea număra Sorin Ilieşiu şi eventual Radu Stroe, fost ministru de interne, şi el considerat un (prea) apropiat de PSD, numai că niciunul nu mai poate fi considerat chiar liberal după ce ambii au fost excluşi din partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor