PSD cu telecomanda. Tăriceanu atac la Iohannis: Este nefiresc ca cineva cu vechimea lui să fie propulsat la vârful partidului

Preşedintele senatului Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat duminică pe preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, precizând că în PNL nu se face o selecţie a valorilor, ci sunt promovaţi cei docili sau cei care s-au distins prin calităţi precum servilismul, scrie Ziare.com.
Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
09.06.2014

Preşedintele senatului Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat duminică pe preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, precizând că în PNL nu se face o selecţie a valorilor, ci sunt promovaţi cei docili sau cei care s-au distins prin calităţi precum servilismul, scrie Ziare.com.

"PNL, astăzi, este victima unei politici nefireşti, dusă în ultima perioadă de conducere. În loc să se încerce o selecţie a valorilor, s-a prezentat o adunare a celor care s-au distins prin alte calităţi: servilism", a declara Tăriceanu.

Fostul preşedinte al PNL, susţine că, de câţiva ani, în cadrul partidului sunt promovaţi doar cei docili.

"Votul pe listă, promovat de Crin Antonescu în 2009, a făcut astfel încât la vârful PNL să ajungă non-valori. S-a schimbat logica de funcţionare în PNL. Asta explică votul masiv pentru propunerile aberante făcute de cei din conducerea partidului, din ultima perioadă. Rezultatul se vede în aceste zile", a explicat Tăriceanu, adăugând că "nu e un atac la adresa preşedintelui interimar", dar că "este nefiresc ca o persoană care nu are vechime decât de un an să fie propulsată la vârful partidului".

"Problema este ca un astfel de mecanism îi sfidează pe toţi ceilalţi din partid, cei care sunt membri şi militanţi de 5 ani, de 10 ani, de 15 ani, care nutresc nişte aspiraţii fireşti de promovare. Aceştia, când văd astfel de decizii, sunt demobilizaţi", a subliniat Tăriceanu.

Pe de altă parte, mulţi liberali sunt nemulţumiţi de trădarea lui Tăriceanu care a demisionat din PNL în momentul în care Crin Antonescu a decis să-şi retragă miniştrii liberali de la guvernare şi să iasă din USL. Apoi, Tăriceanu a anunţat că îşi va face propriul său partid liberal, o formaţiune în care să se înscrie, eventual, cei nemulţumiţi de Crin şi a ieşit din PNL. Drept răsplată pentru curajul său de a apăra proiectul USL, el a primit, la insistenţele premierului Victor Ponta, postul de preşedinte al Senatului, post ocupat anterior de Antonescu.

Ulterior, Tăriceanu a anunţat că se întoarce în "sânul" formaţiunii motivând că „am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest”. Crin Antonescu a denunţat atunci intenţia fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu de a se reînscrie în PNL, catalogându-l pe acesta drept „unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD”, lucru pe care îl consideră „nedemn” pentru fostul premier.

Mai mult, fostul premier s-a aflat la Satu Mare pentru a susţine candidatura "liberalului" Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai, din partea USL. Tăriceanu deţine în prezent funcţia de preşedinte al Senatului, funcţie pe care a primit-o la insistenţele lui Victor Ponta, după ce Crin Antonescu a demisionat de pe post, pentu a demonstra că USL s-a rupt.

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a catalogat intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a reveni în partid drept o „manevră electorală” din care are de câştigat PSD-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor