Tăriceanu nu se lasă: inventează un nou grup "liberal"

Constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Salvarea Liberalismului.  Hotel Caro, 12 iunie 2014. În imagine, Călin Popescu Tăriceanu
Constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Salvarea Liberalismului. Hotel Caro, 12 iunie 2014. În imagine, Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Scos la propriu pe uşă de foştii colegi din PNL când a încercat să se reîntoarcă în partid, Călin Popescu Tăriceanu anunţă constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale. Înfiinţarea noului grup "liberal" va fi marcată joi printr-un eveniment organizat la Hotel Caro, în Bucureşti.

„În ultimul timp existenţa liberalismului din România a fost pusă sub semnul întrebării de o serie de decizii eronate. Deoarece încă mai sunt oameni care cred în valorile şi principiile liberale şi care cred în salvarea liberalismului în România, vă invităm la evenimentul de constituire a Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale”, se arată în invitaţia semnată de Tăriceanu.

Tăriceanu a mai declarat recent că, după lansarea noului grup, poate lua în calcul o candidatură independentă la prezidenţiale, însă ar fi prea devreme să se pronunţe în acest sens, fiind focalizat, în această etapă pe ceea ce se întâmplă în Partidul Naţional Liberal, partid pe care "liberalul" Popescu Tăriceanu a încercat să îl dezbine din momentul în care Crin Antonescu a anunţat că iese din guvernare şi din USL.

"Pot să iau în calcul (o candidatură la preşedinţie - n.r.) dar e prea devreme în această direcţie. E prea devreme să discutăm. În momentul de faţă sunt focalizat pe ce se întâmplă în PNL. Sunt preocupat de grupul de iniţiativă care se va constitui ca un semnal de alarmă pentru derapajele din PNL care se înregistrează. Cu timpul mă voi gândi şi la candidatură”, declara Tăriceanu marţi.

În ceea ce priveşte identitatea liberală, merită menţionat că fostul premier demisionat în februarie 2014 din PNL vede liberalismul ca indisolubil condiţionat de o alianţă cu chintesenţa stângii, PSD. Promotor fervent al USL-ului şi al ideii că liberalii trebuie să fie alături de Victor Ponta în guvern, Tăriceanu a fost răsplătit de premier cu funcţia de preşedinte al Senatului, pentru eforturile sale constate de a promova conceptul unei guvernări comune PSD-PNL şi pentru tentativele sale, până acum nereuşite, de a dezbina unitatea partidului naţional liberal.

Cum încercarea sa de a se întoarce în partid şi "ideal" de a-l prelua de la Antonescu după rezultatele slabe obţinute de PNL-ului la alegerile europarlamentare a eşuat, fostul premier fiind alungat din sala de şedinţe unde liberalii îşi stabileau strategia de viitor, Tăriceanu îi invită acum pe cei ce vor să i se alăture, să vină alături de el în grupul de iniţiativă "liberal", grup ce ar putea da, în viitor, o oarecare spoială de drepta guvernării PSD, desigur, dacă vor exista suficienţi "dizidenţi liberali" dornici să se alăture acestui demers, contra unor iluzorii beneficii în viitor. În definitiv şi lui Dan Diaconescu i s-a promis portofolii ministeriale, dacă va sprijini PSD, portofolii care, finalmente, rămân doar o momeală neconcretizată în nimic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne