Manevră marca Tăriceanu: Lansarea Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale

Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că urmează să lanseze Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, la care vor participa şi parlamentari liberali, însă nu a dat detalii ulterioare.

„Joi va avea loc evenimentul de lansare a Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale. Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, la deciziile referitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară, la nivelul PE”, a declarat Tăriceanu.

Fostul premier a susţinut că la iniţiativă vor participa şi parlamentari PNL, însă a refuzat să dea mai multe detalii. Acesta a adăugat că acest grup va avea un rol şi în interiorul PNL şi în exteriorul lui. „Nu are importanţă, important este semnalul pe care vrem să îl dăm”.

Tăriceanu a adăugat că în prezent este preocupat de ceea ce se întâmplă în PNL: ”Acestea sunt lucrurile cele mai importante care mă preocupă, ne animă şi pe mine şi pe colegii mei”.

La sfârşitul lunii februarie, atunci când liberalii în frunte cu Crin Antonescu au decis să-şi retragă miniştrii de la guvernare şi să iasă din USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din partid şi planurile de a continua proiectul USL, în ciuda opţiunii majorităţii covârşitoare a colegilor săi. Apoi, Tăriceanu a anunţat că îşi va face propriul său partid liberal, Partidul Reformator Liberal, o formaţiune în care să se înscrie, eventual, cei nemulţumiţi de Crin şi a ieşit din PNL.

Drept răsplată pentru curajul său de a apăra proiectul USL, el a primit, la insistenţele premierului Victor Ponta, postul de preşedinte al Senatului, post ocupat anterior de Antonescu.

După o lună de zile, Tăriceanu îi transmitea o scrisoare deschisă liderului PNL de atunci Crin Antonescu, în care anunţa că renunţă la acest demers şi va înfiinţa în schimb Platforma Economică Liberală.

Ulterior, Tăriceanu a anunţat că se întoarce în "sânul" formaţiunii motivând că „am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest”. Crin Antonescu a denunţat atunci intenţia fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu de a se reînscrie în PNL, catalogându-l pe acesta drept „unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD”, lucru pe care îl consideră „nedemn” pentru fostul premier.

Mai mult, fostul premier s-a aflat la Satu Mare pentru a susţine candidatura "liberalului" Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai, din partea USL.

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a catalogat intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a reveni în partid drept o „manevră electorală” din care are de câştigat PSD-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne