Tăriceanu a cerut oficial înfiinţarea comisiei pentru evaluarea democraţiei şi statului de drept

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a solicitat luni, oficial, înfiinţarea deja celebrei "Comisii speciale pentru evaluarea stării de democraţie şi a statului de drept în România", comisie a cărei înfiinţare, potrivit opoziţiei, face parte dintr-un plan la Puterii de destructurare a Justiţiei.
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
15.06.2015

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a solicitat luni, oficial, înfiinţarea deja celebrei comisii speciale "pentru evaluarea stării de democraţie şi a statului de drept în România", comisie a cărei înfiinţare, potrivit Opoziţiei, face parte dintr-un plan al Puterii de desfiinţare a Justiţiei.

Potrivit Hotnews.ro, Tăriceanu a depus, astăzi, la Biroul Permanent al Senatului, care se reuneşte în şedinţă luni, solicitarea de constituirea a comisiei. Aceasta ar urma sa aibă 9 membri şi să depună raportul la nouă luni după înfiinţare.

În solicitarea adresată instituţiei pe care o conduce, Tăriceanu susţine că "obiectivul Comisiei este acela de a prezenta Senatului şi, prin intermediul acestuia, societăţii româneşti, un tablou analitic şi obiectiv al calităţii practicilor şi instituţiilor democratice al separaţiei, echilibrului şi controlului reciproc."

"În calitatea sa de cameră superioară a Parlamentului, Senatul se poate impune ca cea mai prestigioasă şi moderat instanţă de reflecţie asupra unei tematici ce este considerată de toate părţile implicate în dezbaterea publică ca fiind de maximă actualitate şi importantă.", scrie Tăriceanu, descriind instituţia care a respins, în două rânduri, cererea de arestare preventivă a senatorului Dan Şova.

"Misiunea Comisiei este aceea de a prezenta Senatului un raport detaliat însoţit de recomandări de lege ferenda ((expresie folosită pentru a denumi soluţii de reglementare care se preconizează sau se recomandă a fi adoptate de legiuitor - n.r.) şi, acolo unde va fi cazul, de a elabora propuneri legislative în temeiul articolului 77 alin (3) din Regulament.", mai susţine Tăriceanu.

În viziunea opoziţiei, însa, misiunea Comisiei lui Tăriceanu este cu totul alta decât ceea ce pretinde acesta şi anume, este parte dintr-un plan de desfiinţarea a Justiţiei.

"Comisia asta poate să facă un raport care să justifice în ochii domniilor lor o acţiune de reprimare a independenţei magistraţilor. Poate să însemne Ordonanţă de Urgenţă de comasare a DNA cu DIICOT, cu desfiinţarea schemei organizaţionale a DIICOT şi DNA, cu stoparea dosarelor. Este un plan de desfiinţare a justiţiei.", declară Predoiu în urmă cu 6 zile, comentând intenţiile lui Tăriceanu.

Reamintim că Tăriceanu este unul dintre cei mai vocali susţinători ai premierului Ponta, calitate în care a cerut demisia şefei ÎCCJ, Livia Stanciu, precum şi pe cea a şefei DNA, şi, în care a acreditat ideea că o plecare a premierului de la putere pe motiv că este urmărit penal ar echivala cu o lovitură de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor