Reacţiile dure după votul în cazul Ponta. "Salvarea premierului a marcat intrarea ţării într-o epocă a indecenţei"

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Refuzul majorităţii parlamentare de a permite începerea urmăriri penale a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese a declanşat o serie de reacţii dure din partea politicienilor opoziţiei.

Alina Gorghiu: Această majoritate a preferat, din păcate, să ţină cu Victor Ponta în loc să ţină cu România

"Am văzut azi un premier laş, un premier care-şi calcă propriile angajamente, un premier care dispreţuieşte legea şi îi dispreţuieşte pe români. În doar două zile, cu o viteză nemaiîntâlnită în cazul vreunui alt parlamentar, Victor Ponta şi-a comandat un vot în plenul Camerei Deputaţilor pentru a se face scăpat de justiţie. Din păcate, Victor Ponta e un cerşetor de imunitate şi un politician fără demnitate.

De azi înainte, oamenii pot vedea şi mai clar că Victor Ponta e un premier bolnav de putere, care face orice pentru a rămâne în funcţie. Deputaţii PNL au votat la vedere şi au votat în favoarea avizului cerut de DNA, dar voturile noastre nu au fost de-ajuns. Această majoritate a preferat, din păcate, să ţină cu Victor Ponta în loc să ţină cu România. Parlamentul pierde în continuare din încrederea cetăţenilor; acesta este riscul real la adresa democraţiei româneşti, nu lovituri de stat închipuite".

Monica Macovei: "PSD a băgat astăzi Camera Deputaţilor în grupul infracţional organizat"

"PSD a băgat astăzi Camera Deputaţilor în grupul infracţional organizat. Majoritatea din Camera Deputaţilor a dat astăzi liber la corupţie la cel mai înalt nivel. Deputaţii au blocat justiţia pentru ca un prim-ministru in funcţie să nu fie anchetat pentru fapte de corupţie, dând astfel cel mai puternic semnal că politicienii sunt mai presus de lege şi invincibili. Respingerea cererii DNA arată că nici Ponta, şi nici deputaţii care îl apără nu cred că Ponta este nevinovat. Dacă ar fi nevinovat, chiar el ar fi cerut deputaţilor să aprobe prin vot cererea DNA. Pentru Ponta şi PSD, justiţia egală pentru toţi este doar un slogan electoral, terfelit în noroiul intereselor unui grup infracţional organizat. Ruşine! Şi plecaţi acasă!".

Cătălin Predoiu: "Planul de desfiinţare a Justiţiei independente a fost astăzi lansat"

"Planul de desfiinţare a Justiţiei independente a fost astăzi lansat. Primul pas a fost salvarea Premierului Ponta de urmărire penală. Mesajul implicit către Justiţie şi români este că Parlamentul este deasupra Justiţiei şi a Legilor.

Săptămâna viitoare va fi făcut pasul urmator: vor fi atacate legile penale pentru a lipsi procurorii de mijloace. Apoi, vor încerca desfiinţarea DNA şi schimbarea conducerii. Lucrurile se clarifică. Mişcarea contra Justiţiei este condusă de Ponta şi Tăriceanu."

Ludovic Orban: "Ponta este un fricos care s-a ascuns în spatele unei majorităţi parlamentare găunoase"

"Ziua de astăzi va constitui o pată neagră pentru România prin faptul că majoritatea parlamentară a obstrucţionat justiţia şi a decis că Victor Ponta este deasupra celorlalţi cetăţenii ai României. Consecineţele în plan de imagine externă a României vor fi grave, iar astăzi Victor Ponta a arătat că nu este un om de stat, că nu este un om care ţine la ţara lui, ci că este un fricos care s-a ascuns în spatele unei majorităţi parlamentare găunoase

Vreau să vă spun povestea nu se termină astăzi, este abia începutul. Victor Ponta nu are cum să îşi continue mandatul de premier. Majoritatea parlamentară, a cărei coeziune este dictată de frica de justiţie, este compusă din oameni care sunt în atenţia justiţiei, oameni care au afaceri cu statul, oameni cărora le este frică să nu fie condamnaţi pentru faptele de corupţie pe care le-au comis.

Faptul că astăzi nu s-a aprobat cererea justiţiei este de fapt numai fitilul care va declanşa practic reacţia democraţiei împotriva lui Victor Ponta".

Andreea Paul: "Ponta este golanul din fruntea ţării care a comandat votul ruşions de azi"

"PSD îngroapă Camera Deputaţilor. PSD îngroapă Senatul. PSD îngroapă voinţa românilor. PSD se îngroapă pe sine însuşi. Totul pentru golanul din funtea ţării care a comandat votul ruşions de azi al majorităţii parlamentare PSD în favoarea corupţilor, după votul dat la Senat în favoarea prietenului golanului.

Demisia golanului! Demisia Premierului ar trebui să fie un act firesc, de civilizaţie politică, pe care orice om politic responsabil, cu reflexe publice normale, ar trebui să îl facă. În ultimele sale zile de guvernare, golanul este pregătit să jumulească statul român şi justiţia, să decredibilizeze instituţiile statului pentru a-şi apăra pielea coruptă. Ameninţă nesimţit opoziţia cu acuzaţii penale dacă ieşim în stradă să protestăm. Aşa ceva este inadmisibil într-o ţară civilizată europeană.

Mai putem continua cu o guvernare PSD? În mod categoric, nu!

Acuzarea premierului Victor Ponta este punctul culminant al unei serii de condamnări şi acuzaţii grave care se înlănţuie de trei ani, ale celui mai corupt Guvern din istoria României:

a) Puterea PSD şi-a construit politica financiară cu Darius Vâlcov;

b) "Marile proiecte" naţionale au fost puse de PSD pe mâna lui Dan Şova.

c) Organizarea alegerilor este pe mâna lui Liviu Dragnea.

d) Justiţia este în mâna lui Cazanciuc, soţul verişoarei lui Ponta etc.

PNL va picheta legal prefecturile din judeţe şi va face un lanţ uman în jurul Parlamentului României odată cu votul moţiunii de cenzură în Parlament pentru a trimite acasă acest Guvern dovedit grav corupt."

Valeria Schelean: "PSD tocmai a sacrificat România pentru Victor Ponta. Am asistat la o mineriadă parlamentară"

"Votul de astăzi al plenului Camerei Deputaţilor de neîncuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de Victor Ponta, pentru fapte de corupţie săvârşite în timpul mandatului de Prim-Ministru, reprezintă cea mai puternică dovadă că PSD este dispus să sacrifice România doar pentru a-l păstra pe Ponta la Guvern şi partidul la putere.

Gestul de astăzi este incompatibil cu statutul de ţară europeană, de stat de drept, de membru al Uniunii Europene şi este departe de orice standarde politice civilizate. Pentru că nu se pot ridica la înălţimea unui comportament matur şi responsabil, PSD şi garda pretoriană a lui Ponta din Camera Deputaţilor sunt dispuşi să arunce totul în aer şi să renunţe la orice limite, de frica puşcăriei.

După votul de astăzi vreau să-l întreb pe Victor Ponta dacă este mândru că este român? Pentru că românii nu sunt sub nicio formă mândri că sunt conaţionali cu el. Membrii PSD care au votat astăzi în bătaie de joc faţă de orice reguli democratice, sunt şi ei mândri că sunt români? Sau doar mândri că sunt PSD-işti, conduşi de un corupt care este şi fricos pe deasupra?

Cu o săptămână înainte de comemorarea mineriadei din 1990, deputaţii PSD şi aliaţii lor au făcut mica lor mineriadă parlamentară. Exact ca acum 25 de ani, un grup de PSD-işti, speriaţi de închisoare şi de popor, cu dinţii strânşi şi cu pumnul încleştat, au aruncat România în afara spaţiului civilizat. Victor Ponta este acum o ciudăţenie politică pentru toţi liderii internaţionali, este un om de paie şi o marionetă a cercurilor de interese din PSD, cărora acum le datorează libertatea.

Vreau să fac un apel ferm către toţi colegii deputaţi, ca măcar vineri, în ajunul comemorării a 25 de ani de zile de la mineriada din 1990 să spele obrazul acestei ţări şi să voteze moţiunea de cenzură a PNL. Este minimumul pe care îl pot face, ca nişte bărbaţi de stat adevăraţi care vor şi pot să-şi arate independenţa politică!"

Adrian Papahagi: "Ies în stradă pentru a cere demisia lui Ponta"

"Sunt foarte bucuros că n-am fost ales în acest Parlament al ruşinii în 2012. Aş fi decontat ticăloşia altora. Joi la 19:00, clujenii ies în stradă pentru a cere demisia lui Ponta. Mă voi alătura manifestaţiei ca simplu cetăţean. Nu am o voce care să mă reprezinte în Parlament, nu am o voce în presa tot mai aservită, mă exprim cum pot, în stradă."

Eugen Tomac: "România a intrat într-o epocă a indecenţei şi a derivelor autoritare"

"E un rezultat care devenise previzibil şi care se încadrează în numeroasele episoade de subminare a justiţiei. Salvarea lui Victor Ponta a marcat intrarea României într-o epocă a indecenţei şi a derivelor autoritare. Demisia, domnule prim-ministru!"

Cristian Preda: "231 de deputaţi cred că ei şi Ponta sunt deasupra legii. Majoritate pentru privilegii, asta avem!"

Stire în curs de actualizare

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne