Gorghiu şi Ponta, menţionaţi în dosarul "Excelenţei sale" Vlasov. "Mi-a promis că-mi dă Registru"

Deputatul PNL, Alina Gorghiu.
Deputatul PNL, Alina Gorghiu. (alinagorghiu.ro)

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a fost audiată ca martor în dosarul "Excelenţei sale" Mihail Vlasov, fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Potrivit realitatea.net, în acest dosar este menţionat şi numele premierului Ponta, care i-ar fi promis lui Vlasov că-i va da "Registru'" Comerţului. Vlasov l-a menţionat şi pe Tăriceanu, drept una din persoanele care i-ar fi făcut în trecut promisiuni.

Reamintim că procurorii DNA l-au trimis luni în judecată, în stare de libertate, pe Mihail Vlasov, supranumit "Împăratul" şi "Excelenţa Sa", în dosarul în care este acuzat de dare de mită.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reieşea că în februarie 2013, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României (deputat) să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".

Potrivit realitatea.net, în rechizitoriu se precizează că Vlasov a depus o muncă asiduă pentru a exercita influenţa asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, printre care şi Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a aparut ca iniţiator al proiectului prin care Vlasov ar fi primit în subordine Registrul Comerţului. Ceilalti initiatori au fost deputatul Aurel Vainer, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache.

Şi premierul Victor Ponta a fost menţionat de Vlasov în acest dosar. Fostul preşedinte al CCIR precizează că premierul i-ar fi promis că Registrul Comerţului va trece în subordinea sa, la Camera de Comerţ, arată sursa citată.

Mai multe informaţii despre dosarul lui Vlasov puteţi accesa aici.

Conform rechizitoriului procurorilor, Alina Gorghiu a fost audiată în acest dosar pe 17 februarie 2015:

”La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”.

Redăm, în continuare, secvenţele în care apare şi numele lui Ponta, secvenţe în care Vlasov precizează că premierul i-ar fi promis că Registrul Comerţului va trece în subordinea sa, la Camera de Comerţ:

"La data de 27.12.2012, ora 14:07:42, inc. Mihail Vlasov îi comunică martorei Brânduşa Ştefănescu faptul că are sprijinul politic din partea unor funcţionari guvernamentali (vol. 4, filele 46-52):

„ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Eu nu vreau să-i facem ei complicaţii. Înţelegi?!

VLASOV MIHAIL: Da' nu... ea nu face nimic, mă, dacă nu-i spune premierul. Tu crezi că ea face? Ai găsit-o pe MONA să facă ceva fără să fie... ă... Nu, spune premierul.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Păi, da, da' ca să-i spună premierul. Premierul din proprie iniţiativă nu-i spune că... să nu mă provoci, te rog frumos.

VLASOV MIHAIL: Păi nu, premierul îi spune pentru că mi-a promis mie şi pentru că eu insist să-i spună.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Da, da, da.

VLASOV MIHAIL: Păi, da.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Tu eşti un băiat prea deştept ca să crezi în prostii. Ce ţi-a promis!? Hai! Promets e noble!

VLASOV MIHAIL: Păi, cum adică ce mi-a promis? Că-mi dă Registru'.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Păi, aia e. A promite este nobil, a te ţine de cuvânt este...

VLASOV MIHAIL: Ei! Adevărat.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Atunci ce să discutăm?!

VLASOV MIHAIL: Dar... Nu, nu...

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Eu sunt mai bătrână decât tine şi de aia am altă înţelegere.

VLASOV MIHAIL: Dragă, eu sunt la... la a treia promisiune făcută de prieteni din acelaşi spectru politic.

ŞTEFĂNESCU BRÂNDUŞA : Atunci ştii ce înseamnă! Atunci ştii ce înseamnă. A treia promisiune. E clar.

VLASOV MIHAIL: O dată, Alianţa DA, după aia din PNL, prin TĂRICEANU şi acum prin PONTA.''

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne