Şuviţă din părul lui Leonardo Da Vinci, descoperită într-o colecţie secretă

Şuviţa de păr, a cărei existenţă a fost păstrată secretă într-o colecţie americană, va fi expusă pentru prima dată în lume, împreună cu documente care demonstrează provenienţa acesteia.
Leonardo Da Vinci (wikipedia.org)
Mioara Stoica
29.04.2019

"Am recuperat o mică şuviţă de păr de peste hotare, care a fost denumită în trecut " Les Cheveux de Leonardo da Vinci ", împreună cu o altă relicvă; această relicvă extraordinară ne va permite să continuăm studiile pentru a descoperi ADN-ul", au informat curatorii expoziţiei "Leonardo vive", Alessandro Vezzosi, director al Museo Ideale Leonardo Da Vinci, istoricul Agnese Sabato, preşedintele Leonardo Da Vinci Heritage, care în 2016 a făcut cunoscută existenţa descendenţilor vii ai lui Leonardo (sau mai bine spus a tatălui său, Ser Piero, şi fratelui său Domenico).

Aceasta, precum şi alte noutăţi, vor fi anunţate pe 2 mai, cu ocazia celei de-a 500-a aniversări de la moartea Geniului. Şi tot pe 2 mai se va deschide expoziţia "Leonardo vive" în comuna Vinci, din Florenţa, regiunea Toscana (Italia) cu ocazia redeschiderii 'Museo Ideale Leonardo Da Vinci " şi a inaugurării noului 'Museo Leonardo e il Rinascimento del vino'.

"Relicva istorică (şuviţa de păr), a cărei existenţă a fost păstrată secretă într-o colecţie americană, va fi expusă pentru prima dată în lume, împreună cu documente care demonstrează provenienţa franceză antică", explică Alessandro Vezzosi.

"Este elementul care lipsea pentru a da mai multă precizie cercetărilor noastre istorice, adaugă savantul Agnese Sabato. Datorită analizei genetice a acestei descoperiri, care va fi combinată cu examenele ADN-ului descendenţilor vii şi a altor rămăşiţe pe care le-am identificat în ultimii ani, este posibil acum să facem teste pentru cercetarea ADN-ului Geniului".

Expoziţia "Leonardo vive", realizată cu colaborarea municipalităţii comunei Vinci, sponsorizată de Comitetul naţional pentru celebrarea celui de-al cincilea centenar şi de Regiunea Toscana, prezintă, de asemenea, lucrări ale muzeelor ​​naţionale şi documente ale Arhivelor de Stat care nu au fost expuse niciodată până acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor