Superalimente pentru sănătatea prostatei

Beneficiile consumului de nuci
Beneficiile consumului de nuci (Facebook)

Mulţi bărbaţi sunt expuşi riscului de afecţiuni ale prostatei ca urmare a factorilor genetici, a vârstei, rasei, statusului hormonal sau regimului alimentar. Medicii au constatat că regimul alimentar este important în menţinerea sănătăţii prostatei.

Vă prezentăm mai jos câteva superalimente ce au efecte benefice pentru prostată.

Fructe de pădure

Printre fructele de pădure excelente pentru sănătatea prostatei, regăsim: căpşunile, murele, zmeura şi afinele. Acestea sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi. Vitamina C poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu o prostată mărită, favorizând diureza (urinare) şi reducerea inflamaţiei. Antioxidanţii previn daunele produse de radicalii liberi-molecule care atacă celulele sănătoase şi pot contribui la apariţia cancerului.

Merişorul ajută, de asemenea, la menţinerea sănătăţii vezicii urinare, prin prevenirea ataşării bacteriilor pe pereţii tractului urinar.

O ceaşcă de căpşuni are 90 de miligrame de vitamina C. O ceaşcă de mure contine 30 de miligrame, o cană de zmeură - 32 de miligrame, iar o cană cu suc de afine neîndulcit are 23 de miligrame de vitamina C.

Alte surse de vitamina C includ fructele citrice, pepenele galben, spanacul, broccoli şi mango.

Recomandare: Luaţi 90 de miligrame de vitamina C pe zi.

Peştele gras

Peşte gras, precum heringul, sardina, păstrăvul de apă dulce, şi anşoa conţin acizi graşi omega-3. Omega-3 poate reduce nivelul colesterolului rău, creşte colesterolul bun, scade tensiunea arterială, ajută la pierderea în greutate, reduce riscul de atac de cord şi stimulează sănătatea prostatei. Păstrăvul şi heringul pot ajuta la reducerea riscului de cancer la prostată.

Dacă sunteţi îngrijoraţi cu privire la nivelul de mercur conţinut în peşte, trebuie să ştiţi că peştii enumeraţi mai sus sunt surse bune de omega-3 cu niveluri mai scăzute de mercur.

Recomandare: Două porţii pe săptămână.

Nucile

Nucile reprezintă surse sănătoase de grăsimi. Ele pot ajuta la scăderea colesterolului şi pot favoriza sănătatea creierului. Nucile braziliene sunt o sursă bună de vitamina E, calciu şi seleniu. Cercetarea sugerează că seleniul combinat cu soia poate ajuta la combaterea cancerului de prostată. O nucă braziliană conţine mai mult de 100 % din valoarea zilnică de seleniu. Alte fructe cu coajă lemnoasă sănătoase includ: nuci pecan, migdale, nuci etc.

Recomandare: Fructele în coajă lemnoasă pot fi bogate în calorii, aşa că aveţi grijă la mărimea porţiei.

Fasolea şi seminţele

Fasolea este o sursă de proteină vegetală care poate înlocui carnea roşie şi prelucrată. Fasolea şi seminţele, precum chia şi seminţele de cânepă conţin proteine şi substanţe nutritive vitale. O cană de fasole neagră are aproximativ 15 grame de proteine şi 15 grame de fibre. Două linguri de seminţe de chia au aproximativ 4 grame de proteine ​​şi aproape 8 grame de fibre. Trei linguri de seminţe de cânepă conţin peste 9 grame de proteine.

Recomandare: Pentru o sănătate bună a prostatei, asiguraţi-vă că meniul dvs zilnic include 56 de grame de proteine şi 38 de grame de fibre.

Ceai verde

Ceaiul verde poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de prostată. El scade colesterolul şi stimulează memoria şi atenţia.

Recomandare: În afară de ceai verde cald, puteţi încerca să-l îmbunătăţiţi prin adăugarea mentei sau pregătiţi o cană de ceai verde cu orez.

Pepenele verde şi roşiile

Pepenele verde şi roşiile conţin licopen, un antioxidant puternic. Licopenul poate ajuta la prevenirea cancerului de prostată sau la scăderea ritmului de creştere a tumorii la bărbaţii care au cancer de prostată.

Corpurile noastre absorb cel mai bine licopenul din tomate atunci când sunt fierte sau piure. Licopenul poate fi, de asemenea, găsit în caise, grapefruit roz, guava şi papaya.

Recomandare: consumaţi 10 miligrame de licopen pe zi.

Dr. David Samadi este preşedintele departamentului de urologie, şeful departamentului de chirurgie robotică din cadrul spitalului Lenox Hill şi, de asemenea, corespondent medical pentru News Channel FOX Medical A-Team.

Aflaţi mai multe la RoboticOncology.com şi vizitaţi blog-ul Dr. Samadi: SamadiMD.com. Îl puteţi urmări pe Twitter şi Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură