SUA desfăşoară teste de depistare a radiaţiilor în Japonia, pe fondul ameninţărilor nord-coreene

Andrei Popescu
13.04.2017

alte articole

USS Carl Vinson, poză de arhivă (U.S. Navy prin Getty Images)
Andrei Popescu
13.04.2017

Potrivit publicaţiei japoneze Nikkei, avioane de tipul WC-135 Constant Phoenix, care au la bord aparatură pentru detectarea radioactivităţii, au aterizat pe aeroportul Kadena din Japonia vineri, 7 aprilie.

Ştirile au fost confirmate de o fotografie obţinută de publicaţia Stars and Stripes.

Miercuri, 12 aprilie, Nikkei a publicat ştiri care confirmau sorirea avioanelor de către un oficial senior al Forţelor de Apărare japoneze, iar Stars and Stripes publica o fotografie făcută de un locuitor al insulei Okinawa, care monitorizează traficul aerian din zonă. Imaginea ilustra un model WC-135 Constant Phoenix aflat pe aeroportul din Kadena.

Nici baza aeriană din Kadena şi nici Ministerul nipon al Apărării nu au confirmat sosirea avioanelor.

Aparent, cele două aparate, dotare cu echipamente sofisticate pentru măsurarea radiaţiilor nucleare, sunt folosite pentru a determina nivelul radiaţiilor în regatul nipon.

Asemenea aeronave au fost trimise de SUA în Europa la începutul primăverii pentru a afla sursa unei contaminări cu iod radioactiv, de origine necunoscută, care a cuprins Europa de Nord.

Potrivit mass mediei japoneze, avioanele ar efectua misiuni deasupra Coreei de Nord de la începutul anului 2006.

Ştirea publicată de mass media raporta că "din 2006 când Phenian-ul a detonat un dispozitiv nuclear subteran, Washington-ul a trimis în zonă două aparate WC-135 — care au zburat inclusiv deasupra uzinei nucleare Fukushima Dai-ichi în 2011, atunci când a avut loc accidentul nuclear din Japonia".

Evoluţia survine pe fondul amplificării tensiunilor dintre Coreea de Nord şi SUA, după testele nucleare ale Coreei de Nord.

De curând, SUA a avertizat China că va lua acţiuni unilaterale pentru îndepărtarea pericolului nuclear nord-coreean, dacă Beijingul nu va coopera în acest sens.

SUA a trimis în zonă un grup de nave, inclusiv portavionul american USS Carl Vinson, pentru a efectua manevre împreună cu marina sud-coreeană. Pe vas s-ar afla şi o echipă Seal Team 6 aparţinând forţelor speciale Delta, care ar avea misiunea de a-l neutraliza pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Armata japoneză se află în contact cu conducerea grupului marinei americane, fiind programate aterizări ale elicopterelor armatei japoneze pe portavionul american.

Bizare falsuri comuniste: Ziua Nucleară a Soarelui

Oficiali comunişti nord-coreeni au vehiculat ideea că dictatorul Kim Jong-un ar putea lansa un atac nuclear împotriva SUA pe 25 aprilie, zi care marchează 105 ani de la naşterea bunicului său, dictatorul Kim Il Sen.

Nivelul spălării pe creier implementate de regimul comunist nord-coreean este bizar, chiar pentru standarde asiatice. În Coreea de Nord Kim Ir Sen şi fiul acestuia, Kim Jong Il, sunt veneraţi ca zei. Ziua de naştere a fondatorului statului comunist este cunoscută sub numele de "Ziua Soarelui".

Despre fiul acestuia, răposatul Kim Jong Il, născut într-un lagăr din Rusia, circulă o legendă care susţine că s-ar fi născut pe muntele Paektu, considerat special în Coreea de Nord, şi că naşterea sa ar fi fost însoţită de semne divine, precum apariţia unui curcubeu.

Pe vremea când Coreea de Nord era condusă de Kim Jong Il, acesta era considerat inventatorul hamburgherului, iar mass media scria, la un moment dat, că liderul nord-coreean nu ar fi folosit niciodată toaleta, pentru că nu ar fi avut o fiziologie umană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor