SUA sancţionează compania chineză Integrity Technology pentru presupusă implicare în atacuri cibernetice

(Captură Foto)
Redacţia
05.01.2025

Statele Unite au sancţionat, vineri, Integrity Technology Group din China, acuzând-o că se află în spatele unui grup prolific de hackeri cunoscut sub numele de "Flax Typhoon".

Într-o declaraţie, Departamentul de Stat a afirmat că Integrity Tech a fost un mare contractor guvernamental chinez cu legături cu Ministerul Securităţii de Stat şi că hackerii săi lucrau la indicaţia Beijingului pentru a viza infrastructura critică din SUA şi de peste mări, potrivit Reuters.

Oficialii occidentali au acuzat anterior că Integrity Technology Group, cu sediul la Beijing, se află în spatele Flax Typhoon. În septembrie, directorul FBI, Christopher Wray, a acuzat compania că a "colectat informaţii şi a efectuat recunoaştere pentru agenţiile de securitate ale guvernului chinez".

Într-un avertisment, publicat în acelaşi timp, oficiali cibernetici americani, britanici, canadieni, australieni şi neozeelandezi au acuzat Integrity că a compromis mai mult de 250.000 de dispozitive din întreaga lume.

Oficialii chinezi au acuzat anterior SUA şi aliaţii lor că "au ajuns la o concluzie nejustificată şi au făcut acuzaţii nefondate împotriva Chinei" în legătură cu Integrity şi Flax Typhoon.

Grupul de hackeri este unul dintr-o serie de actori chinezi de spionaj cibernetic care au atras atenţia în ultimele luni cu privire la vizarea datelor sensibile şi a infrastructurii critice. Printre altele se numără grupurile numite "Volt Typhoon", despre care oficialii americani se tem că ar putea desfăşura atacuri cibernetice împotriva SUA, şi "Salt Typhoon", care s-a infiltrat în companiile americane de telecomunicaţii.

Săptămâna trecută, oficialii Trezoreriei SUA au declarat că un grup de hackeri chinezi anonimi a pătruns în computerele departamentului şi a compromis o cantitate nedeclarată de date. Ţinta a fost biroul de sancţiuni al Trezoreriei, a relatat ulterior Washington Post.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor