Studenţii clujeni şi-au comemorat colegii decedaţi în urma tragediei aviatice din Ucraina

Peste 100 de studenţi ai Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca i-au comemorat, vineri seară, pe cei doi colegi lor care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei aviatice din Ucraina.
Cadavre printre rămăşiţele avionului MH17 aparţinând Malaesia Airlines, doborât deasupra Ucrainei pe 17 iulie (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)
Loredana Diacu
19.07.2014

Peste 100 de studenţi ai Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca i-au comemorat, vineri seară, pe cei doi colegi ai lor care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei aviatice din Ucraina.

Comemorarea celor doi studenţi, un tânăr cu dublă cetăţenie, română şi canadiană, şi prietena sa din Germania, a început în jurul orei 19,30, la comemorare luând parte şi două rude ale studentului decedat. Studenţii s-au strâns într-un parc din curtea universităţii, au adus flori şi fotografii cu cei doi tineri decedaţi şi au aprins lumânări.

Potrivit Mediafax, la ceremonie au participat şi două rude ale studentului decedat. Conducerea universităţii clujene a interzis accesul presei la comemorare iar participanţii au refuzat să facă orice declaraţie.

Studentul de la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca mort în accidentul aviatic din Ucraina, avea 24 de ani, se născuse în Cluj Napoca, studiase la Liceul Ajax din Ontario, iar în anul 2012 absolvise Universitatea Waterloo, tot din Ontario. După ce a lucrat o scurtă perioadă în Canada, acesta a revenit în oraşul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate.

În momentul morţii, era student în anul al doilea la UMF Cluj, la secţia engleză. Colegii săi spun că era un student foarte bun, care se simţea mai mult român decât canadian.

"Era înscris la secţia engleză, dar se simţea mai mult român decât canadian. Învăţa bine, îşi luase examenele, nu avea probleme, era în anul II. Mi s-au tăiat picioarele când am auzit despre accident. Ce şanse erau să se afle în acel avion care pleca din Olanda în Malaezia?", se întreba o studentă a UMF.

Prietena sa, aflată împreună cu el în avion, era din Germania şi studia de asemenea la Facultatea de Medicină din Cluj. Cei doi mergeau la un congres de medicină despre SIDA Australia. Reamintim că în jur de 100 de persoane aflate la bordul avionului doborât de o rachetă sol aer despre care americanii susţin că a fost lansată dintr-o zonă controlată de separatiştii pro-ruşi erau specialişti în domeniul cercetării SIDA.

Aparatul Boeing 777 avea la bord 298 de pasageri şi plecase din Amsterdam via Kuala Lumpur însă a fost doborât de o rachetă în regiunea Doneţk din estul Ucrainei. Până vineri seara, autorităţile recuperaseră 181 de cadavre de la locul accidentului

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor