Epidemie de sinucideri cauzate de abuzurile oficialilor. Şapte chinezi beau pesticid lângă sediul unui ziar de stat

După ce le-au fost demolate forţat casele, şapte chinezi au încercat să se sinucidă în faţa unei publicaţii de stat din China.
După ce le-au fost demolate forţat casele, şapte chinezi au încercat să se sinucidă în faţa unei publicaţii de stat din China. (Weibo.)

Miercuri, şapte persoane au încercat să se sinucidă în faţa sediului unui ziar major, de stat, din Beijing, consumând mari cantităţi de pesticid, într-o tentativă de a-şi exprima nemulţumirile faţă de locuinţele furate de oficialii locali ai Partidului Comunist Chinez (PCC).

Incidentul pare a fi proiectat pentru a atrage la atenţia publicului. Miercuri, în jurul orei 8 seara, cei şapte aşteptau în faţa sediului cotidianului Tineretul Chinez, un ziar de stat, fiecare consumând o sticlă de pesticid, potrivit mediei de stat Beijing News.

Cei patru bărbaţi şi trei femei au fost trimişi la trei spitale şi s-au recuperat în urma incidentului.

Fotografiile publicate îi arătau pe cei şapte în tricouri albe cu plângerile scrise în negru, stând întinşi pe sol în stare de inconştienţă. Câţiva dintre ei păreau să aibă spume la gură, în timp ce sticlele de pesticid iar mesajele cu nemulţumiri se puteau vedea pe jos.

Toţi şapte ar fi fost petiţionari din oraşul Qingyang, provincia Jiangsu. Guvernul local local le-a demolat casele cu forţa, oferind în schimb o compensaţie foarte mică. Iar astfel de cazuri sunt întâlnite frecvent în China.

Atât protestatarii de miercuri cât şi zeci de alte victime ale demolărilor forţate din oraşul Qingyang au completat mai multe plângeri către autorităţile locale, dar nu au primit niciodată un răspuns adecvat. În schimb, oficialii locali ai Partidului i-au reţinut ilegal şi chiar i-au torturat, susţin victimele.

”Guvernul mi-a furat casa. Familia mea a depus petiţii de multe ori fără niciun rezultat. Instanţa nu-mi acceptă nici ea cazul. Nu avem unde să mergem, şi sunt forţaţi să luăm astfel de măsuri extreme”, a declarat Wang Jiangbing, soţul lui Zhang Chengmei, una din cele şapte victime, într-un interviu pentru Epoch Times.

Demolările forţate ale locuinţelor sunt un mod al oficialilor de partid de a curăţa zonele de reşedinţe înainte de a dezvolta propriile afaceri imobiliare. Cuplate compensaţiile, care sunt extrem de mici, demolările i-au lăsat fără locuinţe pe mulţi dintre rezidenţii oraşului, afirmă protestatarii.

”Casa noastră a fost furată şi compensaţia nu este rezonabilă. Este prea mică”, a declarat soţia lui Cai Fuxi, unul din cei şapte petiţionari, pentru Epoch Times.

”Odată ce soţul meu a înştiinţat guvernul de situaţia noastră, acesta a fost închis într-o cameră mică, întunecată, fără mâncare şi apă. Nu i-a fost permis nici măcar să doarmă”, a adăugat aceasta.

Doamna Zhu, un localnic din oraşul celor şapte petiţionari, a fost supusă unui tratament similar. Aceasta a declarat pentru Beijing News că 1.300 de metri din proprietatea familiei sale, inclusiv o casă şi un minuscul supermarket, au fost demolate cu forţa, în luna noiembrie, fără permisiunea sa. Buldozerele au dărâmat casele înainte ca doamna Zhu să se mute, distrugând bunurile familiei sale odată cu demolările.

”Cât de mari trebuie să fie nemulţumirile pe care le-au suferit”, a exclamat Ding Laifeng, un jurnalist veteran din China, pe microblogul său. Mulţi utilizatori chinezi de pe internet arătat poziţii similare, simpatizând profund cu petiţionarii şi condamnând regimul.

”Un guvern care forţează oamenii către moarte ar trebui să se ducă în iad”, a notat Ding Laifeng.

Alte sinucideri în grup, sau tentative de sinucid, au avut loc în Beijing, recent, tot din cauza demolărilor forţate.

Pe 24 iunie, 2014, cinci petiţionari au băut pesticid în faţa Comisiei Centrale de Disciplină şi Inspecţie, agenţia ”anti-corupţie„ a Partidului, în Beijing.

Pe 26 martie, 2014, nouă petiţionari au băut pesticid la Zhongnanhai, sediul central al Partidului comunist din Beijing.

Pe 29 decembrie, 2013, şase petiţionari au băut pesticid după ce au împrăştiat pliante ce conţineau nemulţumirile lor în Piaţa Tiananmen în Beijing.

Pe 10 decembrie, 2013, 12 petiţionari au băut pesticid în Qianmen, în sudul Pieţei Tiananmen din Bejing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe