MAE: Printre pasagerii avionului doborât era şi un român

Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

Ministerului de Externe român a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că printre pasageri avionului de pasageri al companiei Malaysia Airlines care a fost doborât joi în estul Ucrainei, se afla şi un cetăţean român.

În urma verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identităţii tuturor pasagerilor, MAI a primit noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română. Familia victimei a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia, care nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

Aparatul Boeing 777 avea la bord 298 de pasageri şi plecase din Amsterdam via Kuala Lumpur însă a fost doborât de o rachetă în regiunea Doneţk din estul Ucrainei. Până acum 181 de cadavre au fost recuperate de la locul accidentului.

Din ultima numărătoare furnizată de Malaysia Airlines vineri dimineaţa reiese că la bordul aeronavei se aflau 154 de olandezi, 43 de malaysieni (inclusiv cei 14 membri ai echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, cinci belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Potrivit b1.ro, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, a declarat, vineri că avionul a fost doborât de paramilitarii pro-ruşi folosind armament rusesc: „Guvernul Ucrainei a instituit un grup operaţional care prelucrează toate datele tragediei. E important de menţionat că acesta este al treilea avion doborât în ultimele zile, pe teritoriul Rusiei au mai fost doborâte alte două nave ale armatei ucrainene. Avem toate motivele să credem că acest avion al Malaysian Airlines a fost doborât intenţionat de terorişti pro-ruşi cu arme ruseşti. În această zonă, armament de aşa tip nu a fost folosit de armata ucraineană.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne