"STOP vânătorii speciilor protejate! Elimină trofeul!" - Protest la Guvern

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Facebook)

Comunitatea Plantează în România anunţă protest în faţa Guvernului, pentru a "cere eliminarea definitivă a corupţiei şi, implicit, a vânătorii de trofee." Protestul va avea loc joi, 6 octombrie, ora 18.00.

Demersul are loc la scurtă vreme după ce organizaţia WWF a anunţat că Ministerul Mediului propune împuşcarea a 1691 de animale protejate. Potrivit organizaţiei de mediu, ordinul ministerial care s-a aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, propune împuşcarea, pe lângă urşi şi lupi, şi a 474 de pisici sălbatice, fără să existe înregistrate pagube cauzate de această specie.

WWF a mai precizat că, în timp ce pagubele cauzate de animale sunt de până în 800 000 de lei, statul încasează milioane de euro din industria vânătorii, condiţii în care motivaţia ordinului devine cel puţin îndoielnică.

Redăm apelul comunităţii Plantează în România referitor la protestul de joi:

"Timp de 7 ani, guvernele ne-au ascuns practica vânătorii de trofee sub pretextul unui control al populaţiei de animale sălbatice protejate. Astăzi, în premieră, Ministerul Mediului a făcut public acest lucru şi ne revine obligaţia morală de a opri măcelul din pădurile României. Comunitatea Plantează în România anunţă astfel că ne adunăm cu toţii Joi, ora 18:00, la Guvernul României, pentru a ne manifesta dezaprobarea faţă de aceste practici ucigaşe. Vom porni în marş către Ministerul Mediului şi, de va fi cazul, vom continua protestul şi în zilele ce urmează.

Controlul populaţiei de animale sălbatice protejate trebuie făcut cu singurul scop de a proteja animalele şi omul, nu ca afacere lucrativă de care să profite câţiva vânători cu interese obscure care promovează corupţia în sistem.

Astăzi avem ultima şansă de a salva animalele de la acest măcel cu interes economic.

Vino şi tu în faţa guvernului şi cere eliminarea definitivă a corupţiei şi, implicit, a vânătorii de trofee. Ca prim pas, cerem înlocuirea omorului prin împuşcare cu eutanasierea prin adormire.

Cerem eliminarea practicii de a se împuşca cele mai frumoase animale din pădure şi introducerea eliminării selective a acelor exemplare care ameninţă comunităţi. Eliminarea să fie făcută doar de o echipă de specialişti a statului, cu ajutorul puştilor speciale cu tranchilizante.

Cerem refacerea procesului de numărare prin criterii obiective, transparente, de către terţi fără interese economice în vânătoare.

Astăzi e ultima lor şansă. Astăzi e ultima noastră şansă. Vino joi, în faţa guvernului, la ora 18", scriu organizatorii protestului, pe pagina de Facebook a evenimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură