Siegfried Mureşan: România va avea cel mai slab prim-ministru din Uniunea Europeană

Dacă pesedistul Mihai Tudose va fi votat de Parlament, vom avea cel mai slab prim-ministru din UE, iar acest lucru se va vedea în modul în care Guvernul va fi tratat de partenerii europeni şi internaţionali, a avertizat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Andrei Pricopie
28.06.2017

alte articole

Siegfried Mureşan (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
28.06.2017

Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru funcţia de prim-ministru al României se va dovedi dezastruoasă pentru ţara noastră, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"În calitate de purtător de cuvânt al Partidului Popular European, dar şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete şi de negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, particip constant la reuniuni ale şefilor de state şi de guverne, ale liderilor politici din Uniunea Europeană, mă întâlnesc cu comisari europeni şi pot spune cu toată răspunderea că, dacă Mihai Tudose va fi votat de Parlament, vom avea cel mai slab prim-ministru din UE, iar acest lucru se va vedea în modul în care Guvernul va fi tratat de partenerii europeni şi internaţionali", a scris Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul a remarcat că Mihai Tudose a fost propus ca prim-ministru "fără să aibă vreun merit personal şi fără să fi dovedit ceva în cariera lui profesională sau politică".

"Singurele lucruri pentru care a fost propus sunt carnetul de partid şi apropierea faţă de preşedintele PSD. Este mult prea puţin. În calitate de prim-ministru, nu va face nimic altceva decât să ducă mai departe politicile falimentare ale PSD - ALDE de creştere a deficitului şi de reducere a investiţiilor în economie. S-a aflat 6 luni la guvernare alături de PSD, timp în care Guvernul a pierdut încrederea partenerilor internaţionali şi economia a încetinit, aşa cum arată cei mai recenţi indicatorii macroeconomici", a afirmat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, investiţiile nete realizate în economia României au scăzut în primele luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2016, România a absorbit doar 4 milioane de euro fonduri europene structurale în primele trei luni din an din cele aproape 40 de miliarde, faţă de 1,5 miliarde de euro în primele trei luni din 2016.

"Cu PSD - ALDE în continuare la guvernare, eşecul în absorbţia fondurilor europene se va accentua, în timp ce alte ţări ne-o iau înainte. România are acreditate doar 2 autorităţi de management responsabile pentru atragerea fondurilor europene din 10, pe când în Polonia sunt acreditate 24 de autorităţi din 25, în Cehia sunt acreditate 11 din 11, în Slovacia sunt acreditate 10 din 10, în Bulgaria 10 din 11, iar în Ungaria sunt acreditate 9 din 10", a argumentat Siegfried Mureşan.

Mai mult, oficialul susţine că "măsurile populiste" din această perioadă au crescut deficitul bugetar şi, pe lângă riscul de a fi sancţionaţi de Comisia Europeană pentru deficit excesiv, vom plăti dobânzi mai mari la împrumuturile externe, lucru care înseamnă o îndatorare mai mare a fiecărui român, şi riscăm chiar suspendarea plăţilor din fondurile europene structurale şi de coeziune.

"De aceea, România nu are nevoie de un prim-ministru care să continue în acest ritm care ne adânceşte în datorii şi pune în pericol stabilitatea macroeconomică a ţării. Este clar că mai multă guvernare PSD înseamnă mai mult rău pentru România. Ţara noastră are nevoie de un prim-ministru care să ştie că resursele bugetare limitate trebuie alocate în acele domenii care stimulează investitorii privaţi deoarece aceştia sunt cei care creează locuri de muncă stabile şi bine plătite şi pot asigura creştere economică pe termen lung. La fel de important, pentru a avea un climat favorabil mediului de afaceri, trebuie pus accentul pe corelarea învăţământului, în special a celui profesional, cu nevoile reale de forţă de muncă ale companiilor", a mai precizat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor