ALDE intră în noul guvern cu echipa din Cabinetul Grindeanu

Cum Grindeanu a fost dat jos după ce n-a mai corespuns aşteptărilor, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că îşi va aduce înapoi cei patru miniştri în noul Guvern.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

ALDE intră în noul guvern - Guvernul Tudose - cu aceeaşi miniştri pe care i-a avut în recent dărâmatul Guvern Grindeanu, respectiv: Graţiela Gavrilescu - viceprim-ministru şi ministru al Mediului, Teodor Meleşcanu - ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu - ministrul Energiei şi Viorel Ilie - ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a anunţat marţi liderul formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa Biroului Politic al ALDE.

"Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeaşi participare, numeric vorbind, vom avea patru miniştri în viitorul guvern, care vor ocupa exact aceleaşi portofolii pe care le-au ocupat şi acum. Aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o şi pe care o vom face prim-ministrului. Cu alte cuvinte: Graţiela Gavrilescu - viceprim-ministru şi ministru al Mediului, Teodor Meleşcanu - ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu - ministrul Energiei şi Viorel Ilie -ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul", a declarat Tăriceanu, preluat de Agerpres.

Tăriceanu a mai anunţat că viitoarea echipă guvernamentală se va prezenta joi în Parlament pentru învestitură.

"Mihai Tudose a fost desemnat prim-ministru şi urmează să îşi formeze echipa guvernamentală şi se va prezenta în Parlament joi după-amiază cu programul de guvernare şi cu membrii echipei guvernamentale pentru a primi votul de încredere al Parlamentului. Era normal, ca în această perspectivă, ca membri ai coaliţiei de guvernare, să luăm deciziile cu privire la participarea noastră în viitorul guvern", a declarat Tăriceanu.

În ceea ce priveşte PSD, lista noilor miniştri ar trebui să fie gata până marţi seară, urmând ca miercuri, ora 12.30, Comitetul Executiv al PSD să se întrunească pentru a aproba lista de propuneri, "gura presei" transmiţând că o parte dintre miniştrii din fostul guvern se vor regăsi şi în Cabinetul Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne