Şeful Poliţiei Române, primele declaraţii privind tragedia de la 2 Mai: Erori impardonabile. 100% accidentul putea fi evitat

Benone Matei (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
30.08.2023

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a făcut, marţi, la Constanţa, primele declaraţii după tragedia de la 2 Mai, unde un tânăr drogat a omorât cu maşina doi studenţi, susţinând că accidentul putut fi evitat şi că au fost făcute mai multe “erori impardonabile”.

“100% accidentul putea fi evitat (...). Vă rog să-mi permiteţi ca această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile.

Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate”, a precizat Benone Matei, citat de ProTV.

De asemenea, întrebat şi dacă s-a intervenit pentru ca şoferul drogat, Vlad Pascu, să fie lăsat în pace de poliţişti, Matei a spus: “Este exclus”.

Benone Matei s-a aflat la Constanţa pentru a numi noul şef al Poliţiei Judeţene, Mădălina Vlangăr, după ce fostul şef al IPJ Adrian Glugă a demisionat, fiind cercetat prealabil în urma erorilor grave comise de poliţişti în acest caz.

La rândul său, Glugă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a solicitat eliberarea din funcţie pentru a se pune la dispoziţia celor care fac verificări legate de tragedia de la 2 Mai. Totuşi, acesta a susţinut că nu iese la pensie şi va rămâne în cadrul aceleiaşi instituţii.

Reamintim în acest context că, în dimineaţa zilei de 19 august, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a lovit un grup de opt tineri în staţiunea 2 Mai, omorând pe loc doi dintre ei, ambii studenţi la geografie în Bucureşti.

Pascu, drogat în acel moment, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Mangalia.

Tânărul riscă să fie pus sub învinuire şi pentru conducerea unui autoturism sub influenţa substanţelor psihoactive, pe lângă cele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor