Şeful Poliţiei Capitalei eliberat din funcţie de MAI după eliberarea unui interlop condamnat la închisoare

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie prin ordinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a incidentului în urma căruia interlopul Adrian Botez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, în loc să ajungă la penitenciar a fost eliberat de Poliţia Capitalei.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Andrei Pricopie
23.07.2014

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie prin ordinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a incidentului în urma căruia interlopul Adrian Botez, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, în loc să ajungă la penitenciar a fost eliberat de Poliţia Capitalei, relatează Realitatea.net

În dosarul cunoscut ca "Bariera", Adrian Botez a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că ar fi încercat să-l omoare pe un alt interlop rival, Dumitru „Puiu” Mironescu, în 2008. Alături de el, alte şapte persoane au fost condamnate la închisoare în acest caz. În aprilie 2012, au fost trimişi în judecată Adrian Marin Botez, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Păvălucă, Constantin Cătălin Crăciun şi Claudiu Laurenţiu Păvălucă, acuzaţi că l-au atacat pe Mironescu, în Bacău, cu bâte şi răngi.

La 15 februarie 2013, Tribunalul Bacău l-a condamnat pe Adrian Botez la 10 ani de închisoare, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul lui Claudiu Laurenţiu Păvălucă. Ceilalţi şase inculpaţi au primit pedepse de opt ani de închisoare cu executare.

În noaptea de 1 iulie, poliţiştii bucureşteni au primit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o decizie potrivit căreia interlopul Adrian Botez a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, iar aceştia au transmis-o mai departe către Arestul Capitalei. Trei poliţişti de la Arestul Capitalei ar fi făcut o confuzie astfel încât în loc să îl transfere la penitenciar pe interlop, ei l-au eliberat.

Poliţia Capitalei a iniţiat o anchetă internă în acest caz, iar pe numele interlopului a fost emis un mandat european de arestare pentru că acesta ar fi putut să părăsească ţara.

"Şeful Poliţiei Române a dispus o serie de măsuri la finalizarea verificărilor efectuate de către ofiţerii specialişti ai Direcţiei Control Intern din cadrul I.G.P.R., la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în cazul incidentului produs în luna iunie, când o persoană a fost eliberată din arest. Faţă de trei ofiţeri cu funcţii de conducere, respectiv directorul general adjunct care coordonează activitatea Serviciului Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă, directorul S.I.R.A.P. şi directorul adjunct al S.I.R.A.P., un ofiţer coordonator al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1 şi doi agenţi de poliţie, dintre care unul cu funcţie de conducere, respectiv şef de schimb la C.R.A.P. nr. 1, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus declanşarea cercetării prealabile. De asemenea, faţă de directorul general al D.G.P.M.B. a fost luată măsura atenţionării. Totodată, directorul general al D.G.P.M.B. a fost eliberat din funcţie la cerere, prin ordin al viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea. Acesta, a fost numit, prin dispoziţie a inspectorului general, în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R.. Un raport cuprinzând rezultatul verificărilor efectuate a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru sprijinirea cercetărilor care se efectuează în dosarul penal deschis în cauză", reiese dintr-un comunicat al IGPR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor