Scandalul Ghiţă-Kovesi loveşte prin ricoşeu. Fostul ministru Mihnea Costoiu audiat la Parchetul General

Băgat în "gura lupului" de Traian Băsescu, care l-a acuzat că a scris raportul de neplagiat al şefei DNA, fostul ministru Costoiu a fost audiat miercuri la Parchetul General.
Mihnea Costoiu (Epoch Times România)
Ana Ion
06.10.2016

Fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a fost audiat miercuri la Parchetul General în dosarul vizând presupusul plagiat al Codruţei Kovesi, au precizat surse judiciare pentru Mediafax. Dosarul a fost întocmit după "autodenunţul" deputatului PRU Sebastian Ghiţă care susţine că, alături de mai mulţi demnitari ai statului, a participat în 2012 la măsluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a şefei DNA.

Audierea are loc la scurt timp după ce fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a indicat, în spaţiul public, numele lui Mihnea Costoiu, legat de acel eveniment, acuzând-o pe Kovesi că a ameninţat un demnitar român cu arestarea, dacă se reia cercetarea pe teza sa de doctorat:

"În 2016, doamna Kovesi şi-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative şi să sune la un demnitar român şi să-l ameninţe că dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat vor fi arestări. Sunt constrâns de riscul ca respectivul demnitar să spună nu, eu doar semnalez gestul, nu dau nume. Poate fi ministru al Educaţiei, poate fi un om cu o altă funcţie înaltă... Telefoanele operative nu se înregistrează. Acolo se discută şi secrete de stat, nu numai interesele doamnei Kovesi (...) Am avut informaţii, dar nu probe, din 2014. Vă confirm că ştiam că Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat şi că s-a alergat prin ţară după nişte semnături", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Reamintim că, recent, deputatul PRU Sebastian Ghiţă s-a "autodenunţat" susţinând că a participat la o presupusă măsluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a şefei DNA. Procurorul - şef al DNA a negat acuzaţia, însă, pe de altă parte a refuzat să ceară reanalizarea lucrării DNA, susţinând că acest demers nu trebuie făcut de ea, ci de cei care au îndoieli.

"Sper că glumiţi. Adică, eu care am o teză corectă, să spun – 'vă rog, verificaţi-mi dvs. teza, că eu ştiu că e corectă, dar verificaţi-o şi dvs'. Cine contestă acest verdict definitiv, să vină cu probe şi să facă sesizare", a declarat şefa DNA, întrebată fiind de ce nu cere reanalizarea lucrării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor