Raeţchi: Coaliţia penalilor formată din Dragnea-Tăriceanu-Băsescu vrea să o dea jos pe Kovesi după alegeri

Primul lucru pe care l-ar face gruparea Dragnea-Tăriceanu-Băsescu după alegerile parlamentare este să o schimbe din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care acum încearcă să o decredibilizeze, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Gruparea Liviu Dragnea - Călin Popescu Tăriceanu - Traian Băsescu plănuieşte schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, după alegerile parlamentare, acum aflându-ne în faţa decredibilizării procurorului-şef al DNA, a acuzat luni, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi.

"Suita de atacuri sincronizate a coaliţiei penalilor formată din Liviu Dragnea - Călin Popescu Tăriceanu - Traian Băsescu la adresa şefei DNA devoalează un plan foarte bine pus la punct al cărui obiectiv final este schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, după alegerile parlamentare. Planul PSD -ALDE-PMP are mai multe componente, iar acum suntem în faza decredibilizării procurorului-şef al DNA. În această logică trebuie interpretate atacurile în cascadă venite din zona politică din ultimele zile la adresa Laurei Codruţa Kovesi.

Pasul doi presupune adoptarea proiectului de lege iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, prin care ministrul Justiţiei, dar mai ales preşedintele României, sunt eliminaţi din procedura de numire a preşedintelui ÎCCJ, procurorului general, procurorului şef al DNA sau a procurorului şef al DIICOT. Este important de remarcat faptul că acest proiect de lege a fost adoptat deja tacit la Camera Deputaţilor şi acum se află la Senat, for condus de Călin Popescu Tăriceanu şi acolo unde PSD-ALDE-PMP deţin majoritatea", a declarat Raeţchi.

Intimidarea procurorilor, schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi şi subjugarea justiţiei sunt, potrivit deputatului PNL, principalele elemente care motivează coaliţia penalilor în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

"Al treilea pas presupune schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, lucru care se va petrece în eventualitatea în care PSD şi sateliţii din jurul său câştigă alegerile legislative de pe 11 decembrie. Ulterior, învestirea în funcţie a unui procuror-şef al DNA obedient, din epoca Stănoiu-Iliescu va fi principala prioritate a PSD-ALDE-PMP şi în care preşedintele Iohannis să nu aibă niciun cuvânt de spus.

Pe fond, acesta este principalul element care motivează gruparea PSD-ALDE-PMP în campania pentru alegerile parlamentare: subjugarea justiţiei prin eliminarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA şi intimidarea procurorilor. Este un lucru cunoscut faptul că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu au dosare penale pe rol şi această teamă le dirijează toate acţiunile politice", a explicat Raeţchi.