Macovei: N-am văzut de la Ghiţă nicio probă în cazul Kovesi, ci doar un rânjet mare pe scări la Parchetul General

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a declarat că n-a văzut până acum de la deputatul Sebastian Ghiţă nicio probă legată de presupusul plagiat al şefei DNA, ci numai un autodenunţ şi un rânjet mare pe scări la Parchetul General.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

O adevărată haită a penalilor atacă şi încearcă să decredibilizeze justiţia şi în primul rând DNA. Toţi cei care o acuză pe Laura Codruţa Kovesi, şefa agenţiei anticorupţie, de plagiat, trebuie acum să aducă probe în acest sens, pentru că în acest moment suntem în faţa unor declaraţii fără probe, iar asta intră la categoria atac la justiţie, a opinat marţi, într-un interviu acordat RFI, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Până acum n-avem dovezi, avem doar reclamaţii, susţineri, afirmaţii ale haitei penalilor, mai ales în această perioadă de precampanie. Scopul lor este să decredibilizeze justiţia. Să nu uităm, totuşi, că Sebastian Ghiţă are 4 dosare penale, că Victor Ponta este şi el anchetat penal şi este primul plagiator al ţării.

Să nu uităm că vorbim de Blaga, Ponta, Ghiţă, Băsescu, Udrea, care au numitor comun finanţarea campaniilor electorale. Deci suntem într-o haită a penalilor, care atacă şi vor să decredibilizeze justiţia, în primul rând DNA. Toţi cei care acuză acum trebuie să aducă probe.

Eu n-am văzut de la Ghiţă nici o probă, ci numai un autodenunţ şi un rânjet mare pe scări la Parchetul General că s-a autodenunţat. Apoi, de la Ponta, iarăşi, la televiziuni, că a fost un asalt într-o seară al televiziunilor pe doamna Kovesi, numai zâmbete cu dispreţ, ca şi cum au prins un peşte, dar au prins un rechin care de fapt îi anchetează pe ei, îi mănâncă pe ei", a declarat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a salutat decizia Universităţii de Vest din Timişoara de a începe procedurile interne de verificare a tezei de doctorat susţinute de şefa DNA.

"Legea este aceeaşi pentru toţi: dacă se dovedeşte că dna Kovesi a plagiat, trebuie să răspundă. Acest lucru o să ni-l spună Consiliul de acreditare, de atestare a diplomelor (CNATDCU). Deocamdată suntem în faţa unor declaraţii fără probe. În lipsa dovezilor, ceea ce se întâmplă intră la categoria atac la justiţie.

Foarte bine că Universitatea de Vest a făcut acest lucru şi cel care trebuie să se pronunţe este Consiliul de Acreditare. Deocamdată, din ce am citit, Consiliul de Acreditare a primit sesizări de la diverse persoane, dar cu link-uri inactive, adică practic fără probe. Dacă Universitatea de Vest a sesizat Consiliul de Acreditare, atunci Consiliul să-şi facă treaba şi să ne spună", a punctat Monica Macovei.