Şapte lucruri utile despre riduri. Cum pot fi îndepărtate

Femeie
Femeie (Pixabay.com)

Ridurile reprezintă o problemă serioasă pentru majoritatea oamenilor moderni, deoarece în ziua de azi felul cum arăţi şi starea de sănătate sunt extrem de importante. Toată lumea ştie că ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire şi nimeni nu le pot evita. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, putem amâna puţin apariţia acestora. Există mai multe cauze care duc la apariţia ridurilor, deşi foarte multe din ele nu sunt cunoscute de toţi.

1. Ridurile sunt condiţionate de genetică

Se presupune că poluarea aerului, razele solare şi stresul sunt cele mai probabile cauze ale apariţiei ridurilor, dar nu este chiar aşa. Specialiştii susţin că ridurile poartă şi un caracter genetic. Cel mai adesea ridurile care ne cutează faţa seamănă mult cu cele ale rudelor şi membrilor familiilor noastre. Putem să examinăm puţin fotografiile bunicilor pentru a afla cum va arăta harta aproximativă a ridurilor de pe chipul nostru când vom îmbătrâni. Asta dacă nu începem din timp să luăm măsuri de precauţie.

2. Ridurile apar din cauza insuficienţei sau abuzului alimentar

De regulă, când o persoană supraponderală începe să respecte o dietă strictă începe să piardă rapid în greutate. Pielea nu reuşeşte să ţină pasul cu schimbările drastice care se produc în organism. Ţesutul epitelial pierde mult din elasticitate şi arată foarte inestetic. După întreruperea regimului alimentar, obezitatea are tendinţa să se manifeste din nou. Asemenea fluctuaţii frecvente de greutate pot să provoace riduri adânci în zona taliei, şoldurilor, braţelor şi gâtului. În mod contrar, oamenii care mănâncă foarte puţin îşi deshidratează constant pielea, ceea ce duce la formarea unor riduri subţiri în jurul ochilor, gâtului şi pe mâini.

3. Conducătorii auto au tendinţa să aibă mai multe riduri

Persoanele care petrec mult timp la volanul maşinii se confruntă cu multiple situaţii stresante şi sunt expuşi mai des la acţiunea dăunătoare a razelor solare. Stresul constant şi excesul de lumină solară duce la formarea timpurile a ridurilor. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă folosirea unei creme cu protecţie solară şi, desigur, mersul prelungit pe jos.

4. Obiceiurile alimentare pot conduce la zbârcirea prematură a pielii

Excesul de alimente dăunătoare face ca pielea să nu primească nutriţia adecvată şi o afectează în mod sever. În acest context, trebuie să acordăm o atenţie sporită consumului de fructe şi sucuri proaspete, precum şi legumelor cu frunze verzi.

5. Vitaminele naturale - cel mai bun remediu împotriva ridurilor

Cel mai adesea când observăm primele riduri pe faţă, pe piept sau pe mâini, avem tendinţa să ajungem cât mai rapid la magazinul din apropiere şi să cumpărăm o listă întreagă de produse cosmetice ”salvatoare”. Nu este ceva rău, dar ar trebui, de asemenea, să fim atenţi şi la alimentaţie şi să adăugăm produse bogate în vitaminele A şi C. Sucurile de citrice, împreună cu cremele anti-rid alese cu grijă vă pot oferi rezultate durabile.

6. Apariţia ridurilor depinde de poziţia noastră în timpul somnului

Dacă deprindem obiceiul să dormim pe o singură parte, cu timpul acesta va deveni mai puţin robustă şi, respectiv, mai predispusă la riduri.

7. Anxietatea şi stresul determină apariţia timpurie a ridurilor

Problemele de la serviciu şi din viaţa personală ne afectează în mod grav fermitatea pielii. Trebuie să tratăm problemele cu care ne confruntăm mai uşor şi să ne bucurăm de viaţă aşa cum este. Nu trebuie să ne alarmăm prea tare în privinţa ridurilor şi să acceptăm cu demnitate schimbările ce survin în aspectul exterior odată cu vârsta.

Totodată, este important să limităm la maxim obişnuinţele negative şi să ducem un mod de viaţă corect în fiecare aspect pe care acesta îl presupune: alimentaţie, comportament, gândire. Cu alte cuvinte, armonizarea cu tot ceea ce ne înconjoară, calm, toleranţă, alturism etc.