Rusia transferă forţe aeropurtate şi infanterie motorizată la Bahmut pentru a înlocui luptătorii Grupului Wagner

(theins.ru)

Forţele aeropurtate şi unităţile de infanterie motorizată ruseşti ocupă poziţii în oraşul Bahmut din estul ţării pentru a înlocui luptătorii Grupului Wagner, relatează Interfax Ucraina, citându-l pe Serhii Cerevatyi, purtător de cuvânt al Grupului de forţe din est al Forţelor Armate ale Ucrainei.

"Da, [Rusia] îşi roteşte în prezent unităţile [în Bahmut] - în primul rând ca urmare a pierderilor semnificative pe care le-a suferit Grupul Wagner. Sunt forţaţi să o facă. Unităţi ale forţelor aeropurtate şi unităţi de infanterie motorizată intră [în Bahmut]. Ştim ce unităţi sunt, le cunoaştem comandanţii şi capacităţile lor de luptă", a afirmat Cerevatyi.

Cerevatyi a mai spus că toate aceste unităţi ruseşti participă la ostilităţi din 24 februarie 2022 şi au suferit pierderi semnificative. Rusia a folosit soldaţi mobilizaţi recent pentru a reface aceste unităţi.

"În cea mai mare parte, acesta este al doilea sau al treilea grup de personal care dotează aceste unităţi", a explicat el.

Şeful Companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat la 25 mai că a început să îşi retragă mercenarii din oraşul ucrainean Bahmut şi că predă poziţiile acestora armatei regulate ruse. Acest proces, a spus el, va dura până la 1 iunie.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a sugerat că ieşirea mercenarilor Grupului Wagner din oraşul Bahmut şi redistribuirea forţelor autoproclamatei Republici Populare Doneţk în acest oraş ar putea reduce acţiunile ofensive ruseşti pe linia Avdiivka-Doneţk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe