Rusia a dat ultimatumul şi este hotărâtă să înceapă un război cu orice preţ

Forţele armate ruseşti din Crimeea.
Forţele armate ruseşti din Crimeea. (captură youtube.com)

Comandantul Flotei ruseşti de la Marea Neagră, Aleksandr Vitko a emis luni un ultimatum către toate forţele armate ucrainene din Crimeea, inclusiv navale, anunţă ministrul Apărării Ucrainean, Andry Dyschytsya, conform Interfax Ucraina.

”Dacă nu se predau până pe 4 martie, ora 5:00, vom începe un asalt real asupra unităţilor şi detaşamentelor de forţe ucrainene din Crimeea”, a fost mesajul transmis în timpul zilei de luni de soldaţii ruşi şi confirmat de Dyschytsya.

Forţele ruseşti au pus o presiune constantă asupra forţelor ucrainene din peninsulă. Astfel de ameninţări au mai avut loc şi acum două zile însă avertismentul s-a dovedit fals. Navele ucrainene au fost blocate în porturi iar bazele militare ucrainene sunt încercuite, soldaţii nefiind capabili să primească mâncare din exterior.

Armata rusă nu a permis rudelor sau cunoscuţilor să aducă mâncare sau alte provizii soldaţilor încercuiţi. Compania de televiziune din Crimeea, Chernomorskaya TV şi Compania locală de Radio au fost întrerupte de asemenea. La graniţa de nord a Ucrainei au fost depistate mişcări ale trupelor ruseşti, conform euromaidan PR.

Ruşii vor să-şi omoare propriile trupe pentru a înscena cauza unui război

Ministrul de interne adjunct al Ucrainei, Mykola Velykovych, a susţinut că Rusia îşi va ucide câţiva soldaţi pentru a provoca un atac asupra Ucrainei.

”Se aşteaptă o provocare în Crimeea. Persoane necunoscute care pretind că sunt de partea ucraineană plănuiesc să ucidă trei sau patru soldaţi ruşi pentru a legitima intervenţia trupelor ruseşti pe teritoriul Ucrainei.

Am vrea ca aceşti oameni să-şi revină, aceasta este o modalitate de a provoca vărsare de sânge, ceea ce nu s-a întâmplat în Crimeea.

Asta este foarte important, vieţile oamenilor sunt de cea mai mare valoare, şi de aceea vă cerem să vă reveniţi. Vă cerem să vă opriţi şi vă amintiţi că situaţia este controlată, situaţia este monitorizată, noi o vom urmări şi toate persoanele implicate vor fi pedepsite”, a declarat Mykola Velykovych.

În ciuda numeroaselor condamnări din partea comunităţii internaţionale efectuate în ultimele zile ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a jurat luni să menţină trupele în Ucraina până la ”normalizarea situaţiei politice” şi a refuzat începerea dialogului cu Ucraina în timpul discuţiilor cu secretarul general al ONU, Ban Ki Moon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe