România plagiatorilor, un nou episod. Bătălia pentru Comisia Ştiinţe Militare a CNATDCU
alte articole
Profesorii de pe Domeniul Ştiinţelor militare, securitate naţională şi ordine publică, acolo unde plagiatul e la ordinea zilei, s-au răsculat în tranşee şi s-au apucat să ameninţe în stânga şi în dreapta, să facă presiuni şi să tragă sfori când au văzut că în Comisia de Specialitate CNATDCU - Ştiinţe Militare au fost alese doar 7 persoane, şi nu 11 aşa cum îşi doreau ei, a declarat, marţi, jurnalista Emilia Şercan, pe contul său de Facebook.
"Răsculaţii sunt, evident, profesorii de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", Academia de Poliţie şi Academia Naţională de Informaţii a SRI acolo unde plagiatul e regula, nu excepţia. Nemulţumirile sunt foarte mari şi pentru că făuritorii de plagiatori Gheorghe Toma, Costică Voicu şi Dan Cavaropol nu se regăsesc în noua construcţie a Comisiei Ştiinţe Militare a Comisiei Ştiinţe Militare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Şi vorba aia, dacă nu în ei să-şi pună plagiatorii speranţele, atunci în cine?", a comentat Emilia Şercan.
Jurnalista a explicat că ameninţările, presiunile şi sforile despre care vorbea mai sus sunt făcute pentru a se extinde comisia de la 7 la 11 membri - "vorba aia, e mai uşor să faci jocuri când sunt mai multe persoane într-un loc decât atunci când sunt mai puţine".
"Aseară târziu, Ministerul Educaţiei condus de academicianul în Securitate Naţională Adrian Curaj a prelungit termenul de consultare publică în privinţa comisiilor de specialitate CNATDCU, care expira ieri, până mâine inclusiv. Oamenii cu care am stat de vorbă mi-au spus că nu este exclus ca aceste două zile în plus să fi fost date de academicianul Curaj tocmai pentru a rezolva problema acestei comisii pentru care încă se duce o bătălie uriaşă ca să fie extinsă de la 7 la 11 membri", a precizat Emilia Şercan.