România plagiatorilor, un nou episod. Bătălia pentru Comisia Ştiinţe Militare a CNATDCU

În spatele scenelor se duce o bătălie uriaşă pentru ca numărul membrilor Comisiei Ştiinţe Militare a CNATDCU să fie extins de la 7 la 11, dezvăluie jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
24.05.2016

Profesorii de pe Domeniul Ştiinţelor militare, securitate naţională şi ordine publică, acolo unde plagiatul e la ordinea zilei, s-au răsculat în tranşee şi s-au apucat să ameninţe în stânga şi în dreapta, să facă presiuni şi să tragă sfori când au văzut că în Comisia de Specialitate CNATDCU - Ştiinţe Militare au fost alese doar 7 persoane, şi nu 11 aşa cum îşi doreau ei, a declarat, marţi, jurnalista Emilia Şercan, pe contul său de Facebook.

"Răsculaţii sunt, evident, profesorii de la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", Academia de Poliţie şi Academia Naţională de Informaţii a SRI acolo unde plagiatul e regula, nu excepţia. Nemulţumirile sunt foarte mari şi pentru că făuritorii de plagiatori Gheorghe Toma, Costică Voicu şi Dan Cavaropol nu se regăsesc în noua construcţie a Comisiei Ştiinţe Militare a Comisiei Ştiinţe Militare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Şi vorba aia, dacă nu în ei să-şi pună plagiatorii speranţele, atunci în cine?", a comentat Emilia Şercan.

Jurnalista a explicat că ameninţările, presiunile şi sforile despre care vorbea mai sus sunt făcute pentru a se extinde comisia de la 7 la 11 membri - "vorba aia, e mai uşor să faci jocuri când sunt mai multe persoane într-un loc decât atunci când sunt mai puţine".

"Aseară târziu, Ministerul Educaţiei condus de academicianul în Securitate Naţională Adrian Curaj a prelungit termenul de consultare publică în privinţa comisiilor de specialitate CNATDCU, care expira ieri, până mâine inclusiv. Oamenii cu care am stat de vorbă mi-au spus că nu este exclus ca aceste două zile în plus să fi fost date de academicianul Curaj tocmai pentru a rezolva problema acestei comisii pentru care încă se duce o bătălie uriaşă ca să fie extinsă de la 7 la 11 membri", a precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor