"Ecaterina Andronescu, cel mai mare ciomăgar al educaţiei naţionale româneşti"

Comisia de învăţământ din Senat a operat o serie de modificări controversate la OUG privind acordarea şi retragerea doctoratelor care echivalează, în opinia jurnalistei Emilia Şercan, cu o adevărată masacrare a Legii Educaţiei Naţionale.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Loredana Diacu
26.04.2016

Comisia de învăţământ din Senat poate primi după ziua de luni titlul de Comisia de Legitimare a Imposturii şi Plagiatelor, iar Ecaterina Andronescu, doamna cu figura de bunicuţă blajină, poate primi fără nicio reţinere titlul de cel mai mare ciomăgar al educaţiei naţionale româneşti, scrie jurnalista Emilia Şercan pe reţeaua de socializare.

"Andronescu, Costoiu (rectorul care nu are titlu de profesor titular şi care nu are nici doctorat) & Co au masacrat Legea Educaţiei Naţionale în privinţa acordării şi retragerii titlurilor de doctor", iar marţi, prevederile votate în Comisie vor fi introduse pe ordinea de zi a Senatului, care este for decizional.

Concret, ce au făcut Andronescu, Costoiu & Co? Au făcut ceea ce a vrut academicianul Curaj să facă în luna februarie prin hotărâre de guvern, dar a dat înapoi după scrisoarea deschisă semnată de peste 80 de profesori din ţară şi străinătate, şi au făcut şi lucruri în plus. Ca de exemplu, au votat ca titlurile de doctor să fie acordate/retrase de către universităţi. Puterea este exclusiv a universităţilor, iar CNATDCU a fost scos din joc definitiv", a explicat Emilia Şercan.

Mai mult, jurnalista a arătat că, în varianta Andronescu, Costoiu & Co, după ce comisia de susţinere propune acordarea titlului de doctorat, înainte de a ajunge la votul Senatului universităţilor care va acorda titlul, Senatul universităţilor îşi va înfiinţa o "comisie de specialişti" care are ca atribuţie verificarea suplimentară a tezelor de doctorat. Această comisie a Senatului universităţilor va trimite propunerea ei către Senat, care va vota acordarea titlului.

"Problema este ca prin votul Senatului universităţilor se elimină răspunderea individuală, răspunderea fiind una colectivă, adio sancţiuni. Şi uite asta, Andronescu, Costoiu & Co au reuşit să elimine orice control naţional pe tezele de doctorat şi abilitări, iar răspunderea rămâne în sarcina universităţilor. Şi revin la exemplul meu preferat - Academia Naţională de Informaţii a SRI, unde cred că sunt peste 60% dintre lucrări plagiate, şi unde verdictele pe tezele de doctorat cu probleme vor fi date tot de ei - adică spărgătorul de bănci este pus să repare seiful.

Că tot s-a vorbit la greu zilele astea despre mineriadă, ceea ce a făcut azi Comisia de învăţământ din Senat seamănă cu o mineriadă a plagiatorilor, pentru că e bine să nu uităm că doamna Cati a fost ea însăşi acuzată de plagiat. Şi, în final, o adâncă reverenţă pentru eforturile de acoperire a impostorilor şi de salvare a plagiatorilor pentru domnul academician Curaj. Vivat academia, vivat impostura!", a mai precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor