Emilia Şercan: Dezastrul de la echipa de gimnastică, rezultatul jocurilor teribile făcute de Oprea

Dezastrul de la echipa de gimnastică a României este rezultatul faptului că până şi sportul a fost acaparat de găştile politice, este de părere jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Faptul că echipa feminină de gimnastică a României nu participă la Jocurile Olimpice este rezultatul jocurilor politice teribile făcute în sport de către Gabriel Oprea şi acapararea Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) de gaşca şi acoliţii lui, acuză jurnalista Emilia Şercan.

"Acum doi ani, Alin Petrache devenea preşedintele COSR în urma presiunilor şi jocurilor făcute direct şi pe faţă de Gabriel Oprea, pe atunci pe cai mari, vicepremier şi ministru de Interne. Contracandidatul lui Petrache a fost atunci Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor DIN LUME. Cu toate astea, Bellu nu a avut nicio şansă în faţa manevrelor lui Oprea şi Petrache. În cazul în care nu înţelegeţi ce scriu aici vă spun atât: tatăl lui Alin Petrache, Adrian Petrache, şi-a luat doctoratul cu Gabriel Oprea.

S-a aflat în primul lot de "doctori" făcuţi de Oprea în 2004 la Academia de Poliţie, alături de Radu Timofte, şeful de atunci al SRI, Ionel Marin, adjunctul şefului SRI, şi Marcel Simpetru, adjunct al procurorului general de atunci. Pe Oprea şi Petrache-tatăl îi leagă nu numai o veche prietenie, ci şi banii.", scrie, pe reţeaua de socializare, Emilia Şercan.

Jurnalista a amintit celebra declaraţie a lui Traian Băsescu din 2004, conform căruia Gabriel Oprea este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, formată din Bittner, Petrache şi Bejinariu. Ei bine, despre Adrian Petrache era vorba.

"Mai devreme am văzut o declaraţie a filfizonului de Petrache în care zicea că Bellu ar trebui să îşi asume nişte responsabilităţi pentru acest eşec. O spunea pe un ton superior, arogant. Este un sacrilegiu până şi faptul că acest individ îi pronunţă numele lui Bellu", a subliniat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, în 2014 când figurantul de Petrache a devenit şeful COSR nimeni din presa sportivă nu a scris despre jocurile făcute de Oprea, nimeni.

"În schimb, acum toată presa sportivă jeleşte din cauza dezastrului de la echipa de gimnastică. Asta este rezultatul faptului că până şi sportul a fost acaparat de găştile politice. Vă spun sincer că mi-a picat teribil de rău vestea ratării calificării pentru că am făcut gimnastică şi iubesc acest sport cu tot sufletul", a adăugat Emilia Şercan.