Ciucă, replică tăioasă pentru PSD: „Ştiu ei ce este onoarea? Am fost singurul care a probat onoarea”

Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Ana Ion
29.06.2024

Atacat frontal de PSD pe motiv că s-a răzgândit în privinţa calendarului pentru alegerile prezidenţiale, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat pentru Hotnews că a fost singurul om politic din România care a „probat onoarea când şi-a depus mandatul de premier”
Ciucă a mai susţinut că atacurile PSD la adresa sa sunt „lipsite de conţinut”.

Refuzul PNL de a organiza alegerile prezidenţiale în luna septembrie, deşi există un acord cu PSD pentru această dată, a declanşat un val de atacuri, unul mai dur decât altul, din partea social-democraţilor.

Tonul l-a dat premierul Marcel Ciolacu care a afirmat, la Bruxelles, că „onoarea nu este numai pe panouri, ci şi în discuţiile Coaliţiei”. Declaraţia preşedintelui PSD a vizat panourile electorale cu imaginea preşedintelui PNL, care au mesajul „Un ostaş în slujba ţării”.

Surse din partid au dezvăluit că întreaga strategie de comunicare a social-democraţilor s-a axat pe „decredibilizarea lui Nicolae Ciucă”, prezentat drept un politician „care nu îşi respectă cuvântul”, încalcă înţelegerile şi „nu mai are onoare”.

„Onoare pierdută” este haştagul folosit de senatorul PSD, Daniel Zamfir, într-o postare în care critică decizia partenerilor de guvernare de nu a fi de acord cu organizarea alegerilor prezidenţiale în luna septembrie.

Atacuri la adresa lui Nicolae Ciucă au venit şi din partea lui Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD.

Totodată, social-democraţii au prezentat un document oficial prin care Biroul Politic al PNL a fost de acord cu organizarea alegerilor prezidenţiale în luna septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor