Rochii de mireasa "a la Catherine Middleton" pot fi cumparate din China

Rochia de mireasa a ducesei de Cambridge, Catherine Middleton, sotia printului William, va fi in curand expusa in public la o expozitie special organizata la Londra. In timp ce londonezii asteapta cu rabdare expozitia, pentru a admira indeaproape rochia Ducesei de Cambridge, miresele chineze pot cumpara deja o copie a rochiei de mireasa a la Catherine Middleton" pe Internet, la un pretul de 300 de dolari, comunica presa locala.
Rochia lui Catherine, ducesă de Cambridge, este "elegantă, şic", consideră Karl Lagerfeld (Dan Kitwood / Getty Images)
Epoch Times România
04.05.2011

Rochia de mireasa a ducesei de Cambridge Catherine Middleton, sotia printului William, va fi in curand expusa in public la o expozitie special organizata la Londra. In timp ce londonezii asteapta cu rabdare expozitia, pentru a admira indeaproape rochia Ducesei de Cambridge, miresele chineze pot cumpara deja o copie a rochiei de mireasa "a la Catherine Middleton" pe Internet, la un pret de 300 de dolari, comunica presa locala.

Designerii si vanzatorii de rochii de mireasa din China au asteptat nunta Printului William cu Catherine Middleton nu din simpla curiozitate. Schita rochiei de mireasa a Catherine Middleton si oferta de vanzare a acesteia, au aparut pe site-ul magazinului care se ocupa de vanzarea hainelor designerilor de moda a Ducesei de Cambridge, a doua zi dimineata, imediat dupa evenimentul solemn de la Londra. Catherine Middleton a ales pentru ceremonie rochia designer-ului Sarah Burton.

Chen Sumyao, o tanara antreprenoare din China, proprietarul unui magazin online, a declarat ca cumpararea rochiei de mireasa a sotiei printului William, sau mai bine zis a copiei exacte a acesteia, va fi posibila peste o luna, dar comenzile se pot face deja acum.

O rochie de mireasa a la Catherine va putea fi procurata la un pret 1800 de yuani (277 dolari). Costul include rochia de nunta si voalul de matase. Aparent mai multe mirese din China sunt gata sa renunte la rochiile cumparate anterior, cu conditia ca copia vestimentatiei regale va fi gata la ziua casatoriei.

Intre timp, pana cand fabricile din China cos rochii de mireasa bazate pe schitele Sarei Burton, tinerii casatoriti din China, la doar o zi dupa evenimentul din Marea Britanie, si-au postat fotografiile pe Internet, imbracati in costume care imita intocmai costumatia Printului William si Ducesei Catherine.

Potrivit mesterilor chinezi, o rochie de mireasa a la Catherine este usor de cusut. Aceasta a devenit posibil dupa vizionarea nuntii televizate a Printului William cu Catherine Middleton. Pentru a face acest lucru, in China exista materialele necesare si mainile dibace ale maestrilor croitori.

Rochia de mireasa „a la Catherine” deja poate fi procurata in estul Chinei in orasul Suzhou (provincia Jiangsu). Acest oras este cunoscut ca centrul „rochiilor de mireasa”. Exista peste o mie de fabrici de rochii de mireasa pentru ceremoniile de nunta. Vanzatorii rochiilor de mireasa au recunoscut ca primul model nu poate fi la fel de luxos ca al Ducesei de Cambridge, Catherine Middleton, dar cu timpul, ele pot fi perfectionate si aduse mai aproape de original.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor