Revista presei - Politicienii îi sfidează în faţa pe români

N-am fost ameninţată cu moartea precum Badea, doar înjurată infernal, fiindcă asistenţa rutieră venită să îmi depaneze "rablă" a blocat traficul câteva minute şi un şofer grăbit s-a supărat. N-aş fi menţionat evenimentul dacă, ascultându-l, nu aş fi realizat pe "pielea" mea că în noul folclor urban, suprema "nesimţire" este să ai comportament de... politician.
. (photos.com)
Epoch Times România
27.09.2013

Ştire 1: Cianura nu-i ca salmonella, credeţi-o pe Rovana Plumb

Comisia Specială pentru Roşia Montană avansează în demersurile ei de a decide dacă exploatările RMGC sunt un proiect oportun. Pentru mediu, ţară, economie, buget, bursele de la Toronto, Soros, Frank Timis, sindicalişti şi politicieni.

Comisia specială a audiat-o pe Ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a trebuit să explice de ce susţine exploatarea RMGC. Stupefiaţi, senatorii au aflat că între cianuri şi salmonella nu sunt mari diferenţe, doamna ministru încercând să-şi convingă colegii să avizeze exploatările din Apuseni cu argumente de tipul "dacă ar fi periculos, nu v-aş cere să avizaţi aşa ceva, credeţi-mă că nu-i nici un pericol, dacă ar fi, n-aş aviza, eu sunt acea persoană responsabilă care a scos sute de tone de alimente infestate cu salmonela de pe piaţă, nu-i aşa?"

Ştirea a făcut vâlvă şi presa a arătat cu degetul spre Rovana, acuzând-o pe doamna ministru că nu dezbate tehnic proiectul Roşia Montană, cum îi cere demnitatea de ministru, ci culinar-emoţional.

Dar argumentele Dnei Ministru Plumb pălesc în faţa celor pe care deputatul PSD, Florin Iordache, le-a folosit pentru a îi convinge pe protestatarii din Piaţa Universităţii că exploatările RMGC nu sunt ceva periculos.

Ştire 2: Comisia Specială i-a invitat la Parlament pe protestatarii din Piaţa Universităţii, pentru a auzi opinia lor

Opinia protestatarilor se aude, altminteri, de mai bine de 20 de zile pe străzi, pe internet şi (mult mai puţin) în presă şi la televizor (nu la Antena 1, 2 şi 3, ci la televizor). Totuşi, protestatarii şi-au reiterat doleanţele şi în Parlament: "Strada vrea că proiectul de la Roşia Montană să fie retras, voinţa străzii este ca proiectul să fie retras" a cerut unul dintre demonstranţi.

"Nu-i meseria noastră să stăm pe străzi. Nu vă puteţi bate joc de noi", a cerut alt protesatar.

Cei din Piaţa Universităţii sunt nişte naivi. Politicienii pot să-şi bată joc de oricine, oricum, oricând şi culmea, nu sunt sancţionaţi. Decât când vine DNA-ul peste ei.

Parlamentarul Haralambie Voichiţoiu (PPDD) i-a acuzat pe cei strânşi în Piaţa Universităţii că sunt nişte... frustraţi. Că revolta lor nu este legată strict de Roşia Montană ci este aşa, un debuşeu " pentru toate frustările adunate în 23 de ani."

Mai mult, deputatul PSD Florin Iordache, care a învăţat de la Rovana Plumb că argumentele culinare au succes, le-a explicat protestatarilor că exagerează cu grija pentru sol, subsol, ape şi ţară: migdalele au de trei ori mai multă cianură decât exploatările RMGC.

"Concentraţia în migdale e de trei ori mai mare decât concentraţia de acolo", a afirmat Florin Iordache.

Dacă s-ar face un top al sfidării, nu ştiu cine l-ar câştiga, Florin Iordache, cu migdalele amare sau mentorul său, Ion Iliescu, care cataloga mişcările din Piaţa Universităţii drept o "modă" şi îi acuza acum vreo 10 zile pe noii "golani" că sunt nişte neaveniţi şi prin protestele lor privează statul de o activitate "utilă, necesară zonei respective, unde nu mai sunt locuri de muncă şi surse de venituri pentru societate şi stat."

Fostul preşedinte al României, inventator al expresiei "mai, animalule" i-a făcut pe protestatari retrograzi, refractari la dezvoltarea ţării şi progres.

Îi sunt aşadar recunoscătoare cetăţeanului care a dat dovadă de multă bunătate comparându-mă cu Udrea şi nu Rovana sau Iordache sau, şi mai rău, cu Oprescu, că atunci chiar aveam motive să intru de ruşine în pământ.

Ştire 3: Oprescu îi face ipocriţi pe biciclişti

În loc să îi mulţumească Celui de Sus că a scapăt nelinşat de cetăţeni după ce Ionuţ a fost omorât de maidanezi, Oprescu duce tactica lui "Eu nu sunt de vină" la un apogeu. Şcolit şi el în spiritul lui Iliescu (Ion), Oprescu îi insultă pe bicicliştii care cer piste speciale în trafic pentru ei.

La câteva zile după ce 10.000 de bucureşteni au pedalat 18 kilometri prin Bucureşti, în cel mai mare marş pe două roţi organizat vreodată în acest oraş, pentru a cere demisia primarului Oprescu, edilul explică senin că el a făcut toate eforturile pentru a schimba legislaţia şi a face din Bucureşti un paradis pentru biciclişti, însă eforturile sale au fost zădărnicite (şi) de faptul că bicicliştii nu s-au prezentat la consultările organizate în beneficiul lor. În spiritul corectitudinii, Oprescu nu i-a acuzat pe toţi bicicliştii in corpore ci a insultat doar cel mai puternic ONG care reprezintă interesele celor pe două roţi, respectiv OPTAR.

Oprescu a declarat că el, personal, şi-a dat tot interesul pentru a crea condiţii umane pentru circulaţia bicicliştilor în oraş, inclusiv crearea de piste pe bulevardele reabilitate etc. Astfel, încă din luna iulie a înfiinţat comisii de specialişti care să îi spună "care sunt problemele ", "cum e cu traficul" şi "ce se poate face" pentru biciclişti.

„Am format comisii din care fac parte specialişti pe transporturi de la Politehnică, oameni care chiar fac ceva nu înmormântează problema. Le-am zis să-mi arate şi mie care sunt problemele pe axa N-S şi V-E, unde se pot face, cum e cu traficul."

ONG-urile au fost invitate să poarte discuţii cu specialiştii lui Oprescu, dar, afirmă primarul, ONG-ruile n-au venit.

"Ipocrizia ONG-urilor, unora, că cu altele colaborăm foarte multe, aici s-a văzut. Ştiţi ce mi-a răspuns OPTAR-ul: «şi noi ce facem dup-aia?». Asta înseamnă ca ei nu vor decât să protesteze, în loc să înţeleagă să vină la mine“, a declarat Oprescu, care, evident, nu se face vinovat de absolut nimic, şi care şi el, precum tovarăşul Iliescu crede, că a protesta este un fel de hobby sau de moft.

Ştire 3: Voiculescu a fost condamnat la închisoare cu executare 5 ani, după ce a cauzat pagube de 60 de milioane de euro statului român, prin privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (şi acesta este numai una dintre nenumăratele afaceri oculte ale marelui mogul).

La orice m-aş fi aşteptat citind această ştire, numai la ce a scris Voiculescu pe blogul personal nu:

"Decizia de azi în dosarul Telepatia reprezintă o nedreptate. Dar ea nu înseamnă nimic în comparaţie cu nedreptăţile de lângă noi: copii săraci, care nu au bani de haine ori rechizite şi nu pot să meargă la şcoală; tineri fără un loc de muncă, indiferent de efortul făcut; părinţi care îşi îngroapă copiii din culpe medicale ori indiferenţa administrativă; bătrâni uitaţi de stat şi de societate." reflectează Voiculescu trist.

Voiculescu nu a scris pe blog dacă, pentru a veni în sprijinul bieţilor copii, va rambursa statului cele 60 de milioane furate, să fie făcut fond de alocaţii pentru, de exemplu, preşcolari.

Ştire 4: Am onoarea să vă rog să nu mă declaraţi corupt - Varujan Vosganian

Ce s-ar face politicienii fără blog? Cum ar mai afla românii cât de profunzi sunt politicienii, dacă aceştia n-ar posta pe blog?

Cu şanse maxime la un loc de frunte în topul lipsei de ruşine, Ministrul Economiei Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale, scrie pe blogul personal:

"Având în vedere caracterul eminamente politic al deciziilor luate de mine, absenţa oricăror indicii, oricât de slabe, privind vreo posibilă activitate infracţională a mea de complot şi de subminare a economiei naţionale, reaua-credinţă manifestă a procurorului de caz în distorsionarea grosolană a sensului clar al înscrisurilor. Am onoarea să îi rog pe distinşii colegi senatori să nu voteze cererea de urmărire penală a mea pentru presupusul complot şi pentru presupusa subminarea economiei naţionale".

Ştire 5. Distinşii membri ai baroului Bucureşti nu au reuşit să hotărască dacă Adrian Năstase este nedemn să fie avocat

Membrii baroului Bucureşti s-au întrunit în această săptămână pentru a treia oară de la condamnarea la închisoare a fostului premier, pentru a decide dacă fostul premier mai întruneşte calităţile morale pentru a profesa ca avocat, sau este cazul să i se retragă acest drept. Unui avocat i se poate interzice dreptul la practică dacă comportamentul său aduce atingere profesiei, respectiv dacă se dovedeşte că a comis fapte de nedemnitate profesională.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Năstase, membrii baroului pur si simplu nu s-au putut hotăra dacă şantajul şi traficul de influenţa, fapte pentru care fostul premier a primit o sentinţă cu executare de 2 ani, sunt fapte de nedemnitate sau nu. Comisia urmează să mai delibereze până pe 30 septembrie dacă Adrian Năstase este demn să fie avocat sau nu.

Ştire 6. Ponta îl aşteaptă pe Năstase la şefia Consiliului Naţional al PSD

Ce contează că Năstase a fost condamnat penal? Acestea sunt detalii de care PSD şi Victor Ponta nu ţin cont. Pe faţă.

Joi, 26 septembrie, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN), Ponta, a declarat că în perioada 8-9 noiembrie se va reuni Consiliul Naţional al PSD, dar nu se vor face alegeri pentru preşedinţia acestei structuri, acest lucru fiind o "decizie a noastră politică. Funcţia i-a aparţinut domnului Adrian Năstase şi nu facem alegeri pentru această funcţie până când domnul Năstase va avea din nou drepturile electorale şi va putea candida din nou".

Adrian Năstase a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, dar după condamnarea acestuia, funcţia a rămas vacantă. De asemenea instanţa a decis suspendarea pentru doi ani a drepturilor electorale ale lui Adrian Năstase atunci când a fost condamnat la închisoare, în iunie 2012.

Nu-i nimic, PSD şi Pont aşteaptă până ce Năstase va fi eligibil din nou.

Şi noi aşteptăm ca politicienii să dea dovada, măcar din când în când, de câţiva stropi de decenţă şi bun simţ, printre salmonelle, migdale amare şi postări pe blogul personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor