Declaraţiile lui Voiculescu pe marginea soartei poporului roman

Sedinţă în plenul Senatului României. 28.01.2913. În imagine, Dan Voiculescu
Sedinţă în plenul Senatului României. 28.01.2913. În imagine, Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Proaspăt condamnat la 5 ani de închisoare, în dosarul Telepatia şi acuzat că a prejudiciat statul cu 60 milioane de euro, Dan Voiculescu se gândeşte la românii săraci. Nu în ideea să ramburseze statului pe care l-a spoliat cele 60 de milioane, ci aşa, în general...

Joi, 26 septembrie, Dan Voiculescu comentează pe blogul dumnealui decizia tribunalului de a-l condamna la închisoare, pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

"Decizia de azi în dosarul Telepatia reprezintă o nedreptate.

Dar ea nu înseamnă nimic în comparaţie cu nedreptăţile de lângă noi: copii săraci, care nu au bani de haine ori rechizite şi nu pot să meargă la şcoală; tineri fără un loc de muncă, indiferent de efortul făcut; părinţi care îşi îngroapă copiii din culpe medicale ori indiferenţa administrativă; bătrâni uitaţi de stat şi de societate." reflectează Voiculescu trist.

Miliardarul, care are dreptul să facă recurs, îşi afirmă convingerea că dreptatea va triumfa. Justiţia, de fapt...

"Voi ataca, desigur, decizia instanţei. Am în continuare încredere deplină în magistraţii corecţi şi în sistemul de justiţie românesc şi european. Mă bazez pe ideea că singura acuzaţie care mi se poate aduce – halucinantă pentru orice sistem de drept – este cea de influenţare telepatică. Inclusiv judecătoarei Graţiela Constantin, pe drept cuvânt, i-a fost greu să creadă că există o astfel de acuzaţie în dosar. Însă la filă 165 din rechizitoriul DNA scrie negru pe alb: “Toţi cei implicaţi (n.r. în acest dosar) au acţionat în interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie”.

Fanilor săi, Voiculescu le transmite "Am un scurt mesaj pentru cei care mă cunosc – şi ştiu cât de mult îmi place lupta: să nu-şi facă griji!".

Celor care nu sunt fanii săi, Voiculescu le transmite: "Iar cei care nu mă plac său nu mă cunosc să nu se bucure prematur: orice s-ar întâmpla, REVIN :)"

Panseurile de toamnă ale lui Voiculescu se aseamănă, într-o anumită măsură, cu elegiile de toamnă ale fostului premier, Adrian Năstase care, eliberat din închisoare după o sentinţă de doi ani, reflecta şi dânsul ce tristă este viaţa la români:

"Sunt, din nou, la Cornu. Încerc să scap de un sentiment neplăcut de blazare, chiar de enervare. Mă uit la ştiri şi, din post în post, precum poştalionul din vremurile vechi, revăd aceleaşi imagini din Parcul Tei şi aud aceleaşi întrebări – dacă bunica lui Ionuţ a băut sau nu a băut bere. Eventual, se adaugă întrebări despre cât de judicioase sunt amenzile din proiectul celui de-al cincizecilea cod rutier al României ( în opinia mea, sancţionarea încălcărilor la acest cod ar trebui date Curţii Constituţionale, unde se află acum Daniel Morar – ar fi singura soluţie eficientă)."

(...) Aşa încât, la Cornu, în acest week-end, încerc să mă bucur de înţelepciunea, de frumuseţea şi de belşugul toamnei."

Năstase a adus statului, în dosarul "Trofeul calităţii", un prejudiciu de numai 1,5 milioane de euro. Un fleac faţă de sumele de care a spoliat Voiculescu România, ţara unde copiii şi bătrânii sunt atât de săraci iar tinerii sunt şomeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii