Mircea Badea în căutare de publicitate

(SAJJAD HUSSAIN / AFP / Getty Images)

"Tocmai am fost înjurat şi ameninţat cu împuşcarea în cap, într-o benzinărie din Titan :) Da, există martori".

Anunţul a fost făcut pe Facebook de Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" de la postul lui Voiculescu, Antena 1.

Invitat la "Sinteza zilei" o altă emisiune de pe un alt post al lui Voiculescu, Antena 3, prezentatorul a povestit că a fost înjurat şi ameninţat cu moartea într-o benzinărie din Titan.

Badea în luptă cu fantomele

Badea se lansează cu presupunerea că cel care l-a ameninţat a fost mânat de „băsism" sau că respectivul este "un spălat pe creier, d-ăsta de pe net, care, de fapt, nu s-a uitat la televizor dar i-au spus unii ceva”.

Realizatorul TV a mai declarat că există mai mulţi martori care au văzut întreaga scenă şi că şi-a notat numărul maşinii celui care l-a ameninţat.

Badea a notat numărul maşinii celui care l-a agresat doar verbal, împuşcarea rămânând doar la stadiul de intenţie": "Băi, băi, te împuşc în cap! Te împuşc în cap!", şi a aflat că autoturismul aparţine unei societăţi de catering cu sediul pe Strada Fabrica de Glucoză.

Mircea Badea şi-a încheiat expozeul pe Antena 3, invitându-i pe cei ce îl ameninţă "să depăşească statutul actual şi să treacă la acţiune. Eu sunt deschis. Vă aştept ca şi când...", a spus Mircea Badea.

Nu sunt primele declaraţii de frondă a lui Badea care, practic, invită la un atac

Badea este cunoscut pentru declaraţiile sale virulente la adresa lui Băsescu şi, în genere, a tot ce lezează interesele lui Voiculescu, patronul Antenelor 1, 2, 3.

Badea nu şi-a făcut mulţi fani după ce, pe blogul său personal, i-a numit pe organizatorii protestelor contra Roşia Montană "propagandişti ticăloşiţi, demagogi şi fără scrupule, care mă înjură din prima secundă fără niciun motiv", afirmând că " îi dispreţuiesc şi mă concentrez să aibă parte de rele mai teribile decât cianura!"

La mijlocul lunii iulie, jurnaliştii Antena 3 au fost ameninţaţi cu moartea în mediul online. Un telespectator "împătimit" al postului a scris că ziariştii de la Antene trebuie „împuşcaţi în stil stalinist, cu un glonţ în ceafă”. Mircea Badea a comentat ameninţările primite de colegii săi, la modul următor:

„Eu mă gândeam să mă duc să-l caut pe ăsta. Îl găsesc, mă duc la el şi-i zic: «Prietene, vrei să mă împuşti. Am venit!». Mă întorc şi cu spatele, mă şi leg la ochi”, a spus Mircea Badea.

„Eu nu dau doi bani pe instituţiile statului, pentru că nu există. Există nişte găşti infecte, care sunt nişte slugi oribile ale unor şmecheri. Şi, de vreme ce unul vrea să mă împuşte şi declară asta, eu zic să dăm drumul la treabă”, a continuat realizatorul.

Cu "obidă" însă, Badea a continuat:

„Nu o să se întâmple nimic. Nici n-o să vină să mă împuşte, nici n-o să vină să-mi dea cu târnăcopul în cap. O să scrie mizeriile astea în spaţiul public. Iar eu o să mă umplu de nervi, pentru că trăiesc într-o ţară fără instituţii. Atâta tot!”, a conchis Mircea Badea.

Faima care omoară

Nici nu s-a întâmplat. Incidentul din benzinărie, aşa cum l-a relatat Badea, pare doar o furtună într-un pahar cu apă foarte murdărită de declaraţii de un mare extremist, şi atât. Prezentatorul nu a fost nici o secundă într-un pericol real. Singurul pericol care îl paste pe Badea e să se facă vid în jurul lui şi să îşi piardă orice urmă de susţinător.

Recent, prietenul de o viaţă a lui Badea, Oreste, a declarat:

“Văzând şi citind peroraţiile furibunde ale prietenului meu, m-am gândit cu toată onestitatea, că pe un om nebun îl poţi ajuta cu tratament sau rugăciune. Bani de tratament nu am să-i dau, are el suficienţi, dar aroganţa şi vidul interior îl vor obliga să se creadă singurul normal…Vă rog şi pe voi, nu-i răspundeţi la agresiune şi mârlănie cu aceleaşi reacţii de la bust în jos. Regret ca cel care promova adevăruri consistente a ajuns să se exprime mai puţin elevat decât Romeo Fantastic! Prietene, ai fost fantastic, acum eşti doar fanatic! În ciuda tuturor slovelor tale mârlăneşti şi profund neadevărate, în special în ciuda tuturor celor care spun că eşti pierdut definitiv, eu cred în tine, şi în capacitatea ta de a te reîntoarce la normalitate şi bun simţ!”.

Acest mesaj a fost urmat de altul: “E penibil să te lupţi cu cineva sortit mereu să piardă!” (Seneca) Din compasiune eu renunţ! Ceea ce am avut a spune, am zis! Vreau să rămân, totuşi cu o amintire plăcută!”, a scris Oreste pe pagina personală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii