Ponta îl aşteaptă pe Năstase la şefia Consiliului Naţional al PSD

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că alegerile pentru preşedinţia Consiliului Naţional al PSD vor fi organizate numai atunci când Adrian Năstase va avea din nou drepturi electorale şi va putea candida la această funcţie.

Tot joi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN), Ponta, a declarat că în perioada 8-9 noiembrie se va reuni Consiliul Naţional al PSD, dar nu se vor face alegeri pentru preşedinţia acestei structuri, acest lucru fiind o "decizie a noastră politică. Funcţia i-a aparţinut domnului Adrian Năstase şi nu facem alegeri pentru această funcţie până când domnul Năstase va avea din nou drepturile electorale şi va putea candida din nou".

Adrian Năstase a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, dar după condamnarea acestuia, funcţia a rămas vacantă. De asemenea instanţa a decis suspendarea pentru doi ani a drepturilor electorale ale lui Adrian Năstase atunci când a fost condamnat la închisoare, în iunie 2012.

Fostul premier Adrian Năstase fusese condamnat definitiv în dosarul "Trofeul Calităţii" la doi ani de închisoare cu executare şi la interzicerea mai multor drepturi pe o perioadă de cinci ani. Magistraţii Curţii Supreme au dat verdictul în unanimitate în dosarul Trofeul Calităţii, în care fostul premier a fost acuzat că ar fi strâns ilegal fonduri pentru campania prezidenţială din 2004. La 18 martie 2013 Adrian Năstase a fost eliberat din închisoare.

Victor Ponta a mai declarat şi în trecut că funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va fi păstrată pentru Năstase, premierul precizand că va discuta personal despre revenirea acestuia în gruparea social-democrată.

"Noi nu putem face derogări de la lege în partid. Ce putem adopta sunt decizii politice, iar decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e politică. Nimeni nu ne poate obliga să facem alegeri pentru ea", a declarat Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne