Regizorul Andrei Şerban atenţionează despre "epoca de aur" a lui Ponta

Regizorul de origine română Andrei Şerban
Regizorul de origine română Andrei Şerban (ziarulmetropolis.ro)

Regizorul Andrei Şerban subliniază cât de important este ca românii să-şi exercite dreptul de vot şi îi îndeamnă să voteze duminică la alegerile prezidenţiale pentru a-şi făuri viitorul. „Pasivitatea NU este o soluţie! Există un risc în a vota, dar unul şi mai mare în a nu vota. Perspectiva extrem de periculoasă pentru fragila democraţie din România ca un singur partid să acapareze toate pârghiile puterii ne înspăimântă, pe bună dreptate, pe mulţi”, a precizat Andrei Şerban, într-un interviu pentru Gândul.

Andrei Şerban, în vârstă de 71 de ani, care lucrează la un proiect în Coreea de Sud, este conectat totuşi la evenimentele din România. Făcând parte din Diaspora, Andrei Şerban a ţinut legătura cu prietenii din Paris şi Londra, care sunt frustraţi că nu au apucat să voteze şi se simt desconsideraţi şi traşi pe sfoară şi nu au motive să creadă în promisiunile premierului Victor Ponta că în turul doi votarea se va organiza corect.

Mesajul omului de teatru este că, oricât de dezgustaţi "am fi de politicienii români, nu trebuie să renunţăm la dreptul recâştigat acum 25 de ani de a ne exprima opiniile prin vot. Nu votul cumpărat pe o găleată de plastic, o sticlă de ulei, un mic şi o bere, sau o promisiune de mărire a salariului cu 100 de lei, ci votul liber, informat şi asumat.

În legătură cu actorii care şi­-au anunţat public susţinerea pentru Victor Ponta şi chiar i­-au dedicat ode în public, Andrei Şerban a afirmat că actorii au şi ei, ca toţi oamenii, tipologii complexe: există pe de o parte Rebengiuc, care nu cred că a linguşit pe nimeni, ci şi­-a păstrat coloana vertebrală dreaptă, în timp ce alţii sunt experţi în a se înjosi, fără nicio discriminare, din epoca de aur a lui Ceauşescu, până la noua epocă de aur a lui Ponta.

Şerban a menţionat că a citit într-­un articol din New York Times că Viktor Orban, prim -ministrul Ungariei, care în 1989 era un tânăr adept al democraţiei de tip occidental, în momentul de faţă îşi manifestă din ce în ce mai mult admiraţia faţă de naţionalismul şi autoritarismul de tip Putin şi este denumit de unii chiar “singurul putinist la guvernare din Uniunea Europeană”.

Victoria din turul doi să fie a democraţiei adevărate, nu a încă unei „democraţii originale” şi "să nu dea tocmai România pe cel de­-al doilea putinist al Uniunii Europene! Dar, dacă totuşi iese Ponta, vorba lui Nenea Iancu, “bravos naţiune, halal să-­ţi fie!” ­ înseamnă că îl merităm...

Referindu-se la prim­ ministrul Victor Ponta, aminteşte că acesta "lăuda la rândul lui mai ieri valorile democraţiei chineze, iar cu Vadim alături, comparaţia cu ultra­radicalul partid Fidesz din Ungaria devine alarmantă".

Andrei Şerban a anunţat că îl va vota pe Iohannis şi speră din tot sufletul să reuşească şi să nu dezamăgească.

"Victoria din turul doi să fie a democraţiei adevărate, nu a încă unei „democraţii originale” şi "să nu dea tocmai România pe cel de­-al doilea putinist al Uniunii Europene! Dar, dacă totuşi iese Ponta, vorba lui Nenea Iancu, “bravos naţiune, halal să-­ţi fie!” ­ înseamnă că îl merităm...", a conchis Şerban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură