Diaconu: Vine Daul, susţinătorul dictatorului Viktor Orban, să ne spună nouă cu cine să votăm

Bogdan Diaconu , deputat PSD
Bogdan Diaconu , deputat PSD (Epoch Times România)

Preşedintele PPE, Joseph Daul, a venit în România să ne spună cu cine să votăm, după ce în primăvara acestui an a fost şi în Ungaria să le spună maghiarilor să voteze cu Viktor Orban, iar acum Orban a devenit un pericol pentru Europa, a atras atenţia preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

"Liderul popularilor europeni Joseph Daul defilează prin România dându-ne sfaturi de bună purtare şi învăţându-ne cum să votăm. La ora la care prietenul său Viktor Orban a devenit inamicul public numărul 1 al democraţiei în Europa, Joseph Daul ar trebui să-şi pună cenuşă în cap pentru susţinerea singurului dictator al unei ţări UE, nu să predea democraţia în România. Avem, pe de o parte, un Victor Ponta aliat cu UDMR la guvernare, iar pe de altă parte un Iohannis căruia îi face campanie prietenul lui Orban", a remarcat Bogdan Diaconu, fost deputat PSD, care s-a distanţat de partid ca urmare a colaborării dintre acesta şi UDMR.

În acest context, Bogdan Diaconu a opinat că Joseph Daul ar fi trebuit să dispară din politică pentru că a girat dictatura lui Orban, sau măcar ar fi trebuit să-i fie ruşine să vină în România după ce l-a susţinut pe inamicul României să câştige alegerile la Budapesta. Liderul PRU a atenţionat că acest mesaj nu trebuie interpretat în favoarea lui Ponta, care e aliatul UDMR, formaţiunea manipulată de Orban.

"Faptul că Joseph Daul este prietenul lui Viktator nu reprezintă o acuzaţie gratuită. A declarat-o el însuşi la Budapesta în alegerile din primăvara acestui an, în timpul unui discurs călduros de încurajare a lui Viktor Orban. Nu ştiu unde a fost mintea celor din ACL când l-au invitat pe Daul, după cum nu ştiu unde a fost mintea lui Victor Ponta când a invitat UDMR la guvernare imediat după câştigarea alegerilor din 2012, pentru ca, ulterior, chiar să instaleze această formaţiune autonomistă în Guvernul României. Vreau doar să subliniez că vom avea ca preşedinte un trădător, oricare dintre ei ar câştiga", a subliniat Bogdan Diaconu.

Avem, pe de o parte, un Victor Ponta aliat cu UDMR la guvernare, iar pe de altă parte un Iohannis căruia îi face campanie prietenul lui Orban

Într-o notă ironică, preşedintele PRU susţinea că Daul în campanie pentru statul de drept, după ce l-a uns pe Orban în Ungaria, este echivalentul lui Viorel Hrebenciuc spunându-ne din puşcărie că PSD este cel mai onest partid.