Monica Macovei cere tragerea la răspundere penală a lui Ponta, Corlăţean şi Stanoevici

Monica Macovei i-a transmis marţi Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, o revenire la plângerea penală împotriva premierului Victor Ponta, a fostului ministru de externe Titus Corlăţean şi a lui Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni.
Monica Macovei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
11.11.2014

Monica Macovei i-a transmis marţi Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, o revenire la plângerea penală împotriva premierului Victor Ponta, a fostului ministru de externe Titus Corlăţean şi a lui Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni.

Fostul ministru al Justiţiei îi reaminteşte lui Tiberiu Niţu că, în data de 5 noiembrie, a solicitat anchetarea de urgenţă şi tragerea la răspundere penală a celor trei pentru că, la scrutinul din 2 noiembrie 2014, au încălcat dreptul de a alege, exercitat prin vot, a mii de cetăţeni români, în special din străinătate, şi îi reproşează acestuia că nu a dat niciun răspuns până acum la plângerea sa, deşi problemele ridicate ţineau de siguranţa naţională.

"Infracţiunile pentru care am cerut anchetarea celor mai de sus sunt împiedicarea exercitării drepturilor electorale (art. 385 din Codul Penal), abuz în serviciu (art. 297 alin.1 din Codul Penal), neglijenţă în serviciu (art.298 din Codul Penal)", i se adresează Monica Macovei lui Tiberiu Niţu, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

"Până la această dată, în mod surprinzător, nu am primit niciun răspuns din partea dumneavoastră, deşi soluţionarea acestei plângeri penale (care este, în acelaşi timp, şi un denunţ penal) este o problemă de siguranţă naţională, la baza democraţiei fiind votul liber, încălcat de prim-ministrul Ponta şi ceilalţi", mai precizează Macovei.

Totodată, fostul ministru îi cere procurorului general să îi comunice de urgenţă numărul dosarului penal, stadiul cercetării penale şi când preconizează tragerea la răspundere penală a celor trei pentru împiedicarea dreptului de a alege şi pentru celelalte infracţiuni menţionate.

"Faptele şi dovezile sunt clare, mii de cetăţeni români au vrut să voteze şi au fost împiedicaţi să o facă", scrie Monica Macovei, adăugând că aşteptă un răspuns în cursul zilei de 12 noiembrie 2014.

Reamintim că românii din Paris, Londra, Dublin, Madrid, Stuttgart, Milano, Bruxelles, Valencia, Toronto, Viena, Roma, München, Berlin, Torino, precum şi din alte localităţi, au denunţat modul defectuos în care Guvernul român a organizat alegerile din străinătate. Românii din diaspora au stat ore în şir la cozi uriaşe pentru a avea surpriza că, la ora 21, uşile secţiilor de votare li se închid în faţă, deşi ei nu apucaseră să-şi exercite dreptul constituţional la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor