PSD refuză propunerea lui Iohannis de respingere a Legii amnistiei

Propunerea lansată de Klaus Iohannis contracandidatului său, Victor Ponta, de a convoca vineri Parlamentul în scopul respingerii legii amnistiei şi graţierii, a fost refuzată joi de social-democraţi, în urma unei întâlniri rămase fără deznodământ între liderii deputaţilor PSD, PDL şi PNL.
Andrei Pricopie
13.11.2014

alte articole

Deputatul PSD Marian Neacşu (facebook.com)
Andrei Pricopie
13.11.2014

Propunerea lansată de Klaus Iohannis contracandidatului său, Victor Ponta, de a convoca vineri Parlamentul în scopul respingerii legii amnistiei şi graţierii, a fost refuzată joi de social-democraţi, în urma unei întâlniri rămase fără deznodământ între liderii deputaţilor PSD, PDL şi PNL.

"Legea amnistiei? Nu a făcut obiectul acestei întâlniri, am avut la comitetul liderilor o solicitare de la PNL şi PDL, şedinţa a avut loc şi am decis în majoritate ca o şedinţă a comitetului liderilor să aibă loc marţi, la ora 12, şi hotărârea care se va lua în comitetul liderilor să fie preluată în şedinţa de plen. Ea a intrat în procedura firească, plenul va decide în consecinţă. Eu opinez că marţi se poate discuta proiectul privind amnistia", a declarat Neacşu, citat de Realitatea.net.

În replică, reprezentanţii ACL au criticat faptul că liderii puterii au refuzat ca legea amnistiei şi graţierii să fie dezbătută mâine în plen, argumentând că Victor Ponta ţine legea amnistiei pentru a nu pierde susţinerea colegilor săi din PSD în campanie.

"S-a spus că ar putea intra pe ordinea de zi a plenului de marţi. Nu credem acest lucru. Puterea nu o dată a respins aceste solicitări făcute de opoziţie”, au adăugat cei de la ACL.

Miercuri seară, în cadrul celui de-al doilea duel televizat Iohannis-Ponta, prezidenţiabilul ACL i-a propus omologului de la PSD să convoace Parlamentul, vineri, pentru a respinge Legea amnistiei şi graţierii, un subiect extrem de sensibil pentru social-democraţi.

"L-am invitat pe Victor Ponta ca împreună să facem în aşa fel încât Parlamentul să se reunească mâine, să se ia în dezbatere atât legea amnistiei şi graţierii, cât şi toate cererile de urmărire penală şi arestare preventivă. Le solicit dl Tăriceanu, dl Ponta şi dl Zgonea să fie de acord ca Birourile să se întrunească astăzi, să decidă reuniunea plenului, în care să se respingă legea graţierii şi să fie încuviinţate toate cererile de urmărire penală şi arestare preventivă, pentru parlamentari de la toate partidele. Haideţi, dl Ponta, să facem tot ce trebuie pentru a convoca Parlamentul şi pentru a pune în practică acest lucru", a declarat joi, Klaus Iohannis, citat de Hotnews.ro

"Este singura şansă pentru dl Ponta să demonstreze că el crede în statul de drept. Dacă nu se convoacă Parlamentul, ce să mai credem: Vorbe, vorbe, vorbe", a adăugat Iohannis.

De-a lungul timpului, reprezentanţii ACL au cerut în repetate rânduri repunerea pe ordinea de zi a proiectului de lege special pentru a fi respins, însă PSD a amânat mereu păstrând dosarul la "sertarul" Comisiei Juridice.

Unii lideri marcanţi ai PSD sunt foarte interesaţi de acest proiect de lege. Din stenogramele publicate de DNA în dosarul de trafic de influenţă al liderilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, reiese clar interesul acestora pentru amnistie şi graţiere.

Odată adoptat, proiectul de lege aduce bucurie în sufletul unor politicieni influenţi precum Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Antonie Solomon, Ionel Manţog, Nicolae Mischie, Decebal Traian Remeş, Relu Fenechiu, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor