Iohannis se laudă cu o scrisoare de susţinere de la Angela Merkel

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

După ce preşedintele PPE Joseph Daul a venit la Bucureşti pentru a-şi manifesta susţinerea în turul doi al prezidenţialelor, pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, acesta din urmă s-a lăudat, la Adevărul Live, şi cu susţinerea cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Iohannis a precizat că, deşi zvonurile privind vizita Angelei Merkel în România sunt false, liderul european şi-a manifestat într-adevăr susţinera prin intermediul unei scrisori primite pe 28 octombrie.

"Nu a existat un astfel de plan. Categoric mă susţine, mi-a scris că mă susţine. Am o scrisoare de la domnia sa. O am la îndemână, vă lăsăm copia. Nu e stilul meu să epatez cu scrisori de sprijin, cu sprijinul unor politicieni remarcabili. Pentru mine a fost o bucurie că am primit scrisoarea", a declarat Klaus Iohannis.

În contextul în care unii adversari politici susţineau că Iohannis doar lasă să se creadă că are sprijinul Angelei Merkel, prezidenţiabilul ACL a făcut apel la realism.

"Să fim realişti, şi doamna Merkel şi eu suntem şefi de partide în PPE şi ne sprijinim reciproc când sunt alegeri. E o notă specială în relaţia noastră, ne cunoaştem personal", a adăugat acesta.

Solicitat să explice cât ar conta pentru alegători relaţia sa cu Angela Merkel, Klaus Iohannis a opinat: "Cu siguranţă se pot întâmpla lucruri dintre cele mai bune. Există şi trebuie cultivate relaţiile bilaterale. Sunt foarte importante. E important să fim bine conectaţi la cea mai mare economie a Europei. Putem avea numai beneficii, investiţii noi, o creştere a schimburilor comerciale, o creştere de sprijin în PPE. Am relaţii extraordinar de bune de multă vreme şi am de gând să le folosesc pentru România."

Redăm scrisoarea Angelei Merkel, publicată de Adevărul:

"Stimate domnule Iohannis, Am aflat cu bucurie faptul că veţi candida la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie din partea Alianţei Creştin Liberale. Cetăţenii români regăsesc în candidatura dumneavoastră o serie de virtuţi care în Europa sunt foarte apreciate. Ca primar al oraşului transilvănean Sibiu aţi dovedit competenţe administrative şi spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni şi prin alianţa încheiată cu PDL aţi reuşit să creaţi o forţă puternică a clasei de mijloc. Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale".