Jocuri de imagine. Ponta: "Bunul meu prieten vicecancelarul Germaniei mi-a transmis un mesaj de susţinere"

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

După ce Klaus Iohannis se lăuda cu o scrisoare de susţinere din partea cancelarului Germaniei Angela Merkel, contracandidatul său, Victor Ponta, nu putea să rămână mai prejos, astfel că a postat pe contul său de Facebook un mesaj de susţinere de la vicecancelarul Germaniei, social-democratul Sigmar Gabriel - ministrul Economiei din guvernul Merkel.

"Bunul meu prieten Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, mi-a transmis un mesaj foarte frumos de susţinere. Îi mulţumesc mult pentru încredere!", a precizat prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta.

Sigmar Gabriel a adresat următorul mesaj electoratului român: "Doamnelor şi domnilor, dragi prieteni, dragă Victor, sunt foarte fericit că astăzi am ocazia să exprim un mesaj de susţinere pentru bunul meu prieten Victor Ponta şi pentru membrii PSD din România. Astăzi candidezi la preşedinţia României cu scopul de a da ţării şansa unui viitor mai bun. Sunt convins că vei avea succes şi îţi urez mult noroc!"

Cu puţin timp înainte, contracandidatul său Klaus Iohannis, dezvăluia, la Adevărul Live, că are susţinerea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care i-a transmis o scrisoare pe 28 octombrie.

"Am o scrisoare de la domnia sa. O am la îndemână, vă lăsăm copia. Nu e stilul meu să epatez cu scrisori de sprijin, cu sprijinul unor politicieni remarcabili. Pentru mine a fost o bucurie că am primit scrisoarea. Să fim realişti, şi doamna Merkel şi eu suntem şefi de partide în PPE şi ne sprijinim reciproc când sunt alegeri. E o notă specială în relaţia noastră, ne cunoaştem personal", a declarat Klaus Iohannis.

Redăm scrisoarea Angelei Merkel, publicată de Adevărul:

"Stimate domnule Iohannis, Am aflat cu bucurie faptul că veţi candida la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie din partea Alianţei Creştin Liberale. Cetăţenii români regăsesc în candidatura dumneavoastră o serie de virtuţi care în Europa sunt foarte apreciate. Ca primar al oraşului transilvănean Sibiu aţi dovedit competenţe administrative şi spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni şi prin alianţa încheiată cu PDL aţi reuşit să creaţi o forţă puternică a clasei de mijloc. Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale".