Promo-LEX: Militarizarea Transnistriei - interes prioritar al administraţiei de la Tiraspol

Cazurile de încălcare a drepturilor persoanelor înrolate forţat în ”armata transnistreană” ar trebui contracarate de către autorităţile RM care în 25 de ani nu au intentat nicio cauză penală pentru organizarea formaţiunilor paramilitare ilegale, constată Promo-LEX.
Exerciţii militare în Transnistria.
Exerciţii militare în Transnistria. (vspmr.org)

Asociaţia Promo-LEX informează că potrivit proiectelor aflate pe agenda ”legislativului transnistrean”, administraţia de la Tiraspol în ultimul timp ar promova insistent ”serviciul militar obligatoriu” în pofida multor încălcări ale drepturilor cetăţenilor înrolaţi în ”armata transnistreană” care de fapt ar reprezenta organizarea formaţiunilor paramilitare ilegale pe teritoriul R. Moldova, iar autorităţile transnistrene ar trebui să fie atraşi la răspundere penală pentru crearea lor. Mai mult, ONG-ul de drepturile omului se arată îngrijorat de faptul că încălcările menţionate sunt lăsate fără atenţie de către oficialii de la Chişinău.

”Această promovare o putem deduce din proiectele aflate pe agenda legislativă a regimului: adoptarea unor înlesniri de ordin social pentru veteranii de război; modificarea Legii cu privire la apărare prin conturarea competenţelor aşa-zisului ,,Guvern” şi ,,Preşedinte” al administraţiei de la Tiraspol; înlesniri pentru persoanele care la data sfârşitului celui de-al doilea război mondial (2 septembrie 1945) nu au atins vârsta de 18 ani; adoptarea Legii cu privire la protecţia civilă, cu un accent sporit pe aspectele militare; modificarea perioadelor de recrutare (primăvară şi toamnă) privind ”serviciul militar obligatoriu” şi iniţiativa privind oportunitatea studenţilor de a efectua serviciul militar în timpul studiilor superioare”, precizează Promo-LEX potrivit unui comunicat.

Asociaţia de drepturile omului menţionează că proiectul prin care se urmăreşte modificarea perioadelor de recrutare reprezintă o reacţie la datele care ar confirma că din anul 2013 până în 2016, a fost observată o micşorare a numărului de persoane pasibile de recrutare, în medie, numărul acestora scăzând cu 1200 de persoane pe an. Oportunitatea tinerilor de a se înrola în aşa-zisa armată, concomitent cu efectuarea de către aceştia a studiilor superioare este justificată public de aşa-zişii ”deputaţi din Sovietul Suprem de la Tiraspol” prin creşterea atractivităţii ”serviciului militar obligatoriu”.

”Analizând amploarea şi impactul acestor modificări, raportat la situaţia drepturilor omului în structurile paramilitare din regiunea transnistreană, este lesne de observat că promovarea atractivităţii ”serviciului militar obligatoriu” reprezintă astăzi unul dintre interesele prioritare ale administraţiei de la Tiraspol, care continuă militarizarea acestui teritoriu. Din păcate aceste interese prevalează asupra prevenirii şi de combaterii violărilor drepturilor omului”, a adăugat Promo-LEX amintind despre cazurile persoanelor decedate şi internate în spital din cauza vătămărilor integrităţii corporale în timpul efectuării ”serviciului militar”, relatate şi de către aşa-numitul ”ombudsman” din regiunea transnistreană în raportul său de activitate.

În context, ONG-ul de drepturile omului a ţinut să puncteze că înrolarea în structurile paramilitare ilegale ale Transnistriei este tacit acceptată şi unanim tolerată de către autorităţile R. Moldova, care de fapt ar trebui calificată ca fiind privaţiune de libertate a cetăţenilor din stânga Nistrului. ”Deşi articolul 282 din Codul penal al R. Moldova incriminează organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale sau participarea la ea, totuşi, aplicarea acestor prevederi legale rămâne o provocare pentru autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova. În peste 25 de ani de independenţă nu există vreo sentinţă de condamnare în temeiul acestei infracţiuni. Cel mai elocvent exemplu de formaţiuni paramilitare ilegale dislocate pe teritoriul Republicii Moldova îl reprezintă ,,armată transnistreană”.

În concluzie, Promo-LEX notează că momentan există necesitatea intervenţiei prompte a autorităţilor constituţionale ale R. Moldova şi a organismelor internaţionale pentru documentarea problemelor din formaţiunile paramilitare din regiunea transnistreană deoarece pasivitatea autorităţilor naţionale şi a comunităţii internaţionale în prevenirea şi combaterea violărilor drepturilor omului din regiune, creează impresia că administraţia de la Tiraspol nu este pasibilă de răspundere. Aceasta continuă să beneficieze de fenomenul impunităţii şi poate în continuare abuza de drepturile şi libertăţile omului fără a avea vreo responsabilitate pentru acţiunile şi faptele sale.