Prof. Eliot Sorel: Presa poate juca un rol de catalizator pentru a face cunoscute informaţiile publicului şi factorilor de decizie
alte articole

Medicii de renume mondial reuniţi la Congresul Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucureşti au ca obiectiv nu doar analizarea chestiunilor care ţin strict de acest domeniu, ci şi găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor şi comunicarea mai bună cu factorii de decizie. Concluzia a fost prezentată de profesorul Eliot Sorel, vicepreşedinte al Comitetul Ştiinţific al Congresului, care a acordat un interviu pentru Epoch Times.
"Oamenii din presă pot juca un rol de catalizator pentru a face cunoscute aceste informaţii şi cifre publicului şi factorilor de decizie. Informaţiile trebuie să fie cunoscute pentru a se putea veni cu soluţii, inovaţii şi noi servicii. Am câştigat o bătălie, dar războiul continuă. Va fi nevoie de perseverenţă pentru a aduce conştientizarea problemelor către public şi factorii de decizie", a declarat Eliot Sorel.
Vicepreşedintele s-a referit şi la măsurile care ar trebui luate pe viitor: "Va fi nevoie de redefinirea programelor de training pentru echipele medicale, formate din doctori, asistente etc., tot spectrul profesioniştilor".
Declaraţia prof. Sorel a fost făcută la Congresului Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, care are loc în perioada 10-13 aprilie, la Palatul Parlamentului din Capitală şi la care Epoch Times este partener media. La Congres, iau parte la dezbateri peste 2.000 de specialişti şi tineri profesionişti din domeniul sănătăţii publice, îngrijirii primare, medicinei generale, sănătăţii mintale şi managementului sanitar din întreaga lume
Bucureştiul a fost ales pentru prima dată în acest an de Asociaţia Mondială de Psihiatrie pentru a găzdui un congres de asemenea anvergură.
Organizarea Congresului în România constituie o oportunitate unică din perspectiva proiectelor integrative naţionale şi zonale anticipate. În plus, dincolo de programul ştiinţific bogat, Congresul oferă ocazia unui dialog direct cu specialişti şi este un prilej de informare asupra noilor produse şi servicii din domeniu (registru medical electronic, telemedicină, e-card-uri portabile etc.).
Tema Congresului este "Primary Care, Mental Health & Public Health: The Catalytic Role of Information & Communication Technology" (n.r. „Îngrijirea medicală primară, sănătatea mintală şi integrarea sănătăţii publice: rolul catalitic al informaţiei şi tehnologiei comunicaţiei”). În premieră, se va pune accent pe promovarea şi protejarea sănătăţii, pe prevenţia bolilor şi pe sistemele de sănătate, pe evidenţierea importanţei comorbidităţilor pe agenda Naţiunilor Unite, pe rolul integrativ şi catalizator al tehnologiei informaţiilor şi comunicării, pe importanţa convergenţei direcţiilor de dezvoltare ale ţărilor din Europa de sud-est şi Eurasia.
Au mai fi abordate teme de interes, cum ar fi parteneriatul transdisciplinar între îngrijirea primară, sănătatea publică şi asociaţiile profesionale de psihiatrie.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Mondială de Psihiatrie, Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.
Urmăriţi şi alte declaraţii ale prof. Sorel în interviul video.
Au transmis Lidia Melinte şi Eugen Horoiu