Răspunsul prof. Eliot Sorel privind injectarea abuzivă a prizonierilor în spitale de psihiatrie din China
alte articole
Aflat la Congresul Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie de la Bucureşti, profesorul Eliot Sorel încurajează presa să raporteze despre injectările abuzive comise în spitalele de psihiatrie din China.
Regimul de la Beijing este cunoscut pentru practicile sistematice de injectare a prizonierilor politici cu substanţe care afectează sistemul nervos.
Problema mai puţin cunoscută a prizonierilor de conştiinţă injectaţi cu diverse substanţe care afectează sistemul nervos (deşi nu suferă de afecţiuni psihiatrice) a fost adusă în discuţie de Epoch Times la Congresul Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie care are loc în perioada 10-13 aprilie, la Bucureşti.
Profesorul Eliot Sorel, vicepreşedinte al Comitetul Ştiinţific al Congresului, a răspuns la întrebarea unui reporter Epoch Times referitoare la efectele pe care le au substanţele injectate asupra oamenilor sănătoşi.
Prof. Sorel a adresat încurajări presei care relatează despre aceste situaţii şi a precizat că problema tulburărilor psihiatrice este foarte dificil de introdus pe agenda vreunei reuniuni a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Acesta este un prim pas înainte pentru discutarea acestor probleme, iar pe viitor e posibil să fie abordate şi cele referitoare la situaţia din China.
China a refuzat până în prezent să permită monitorizarea activităţilor din spitalele de psihiatrie, precum şi orice anchetă privind abuzurile comise de medici psihiatri împotriva prizonierilor politici.
La Congres, iau parte la dezbateri peste 2.000 de specialişti şi tineri profesionişti din domeniul sănătăţii publice, îngrijirii primare, medicinei generale, sănătăţii mintale şi managementului sanitar din întreaga lume.
Ce abuzuri suferă prizonierii de conştiinţă din China
Despre abuzurile în privinţa drepturilor omului din China s-a discutat şi la Congresul Internaţional pe problematica Dreptului şi Sănătăţii Mintale, care s-a desfăşurat la Universitatea New York (NYU), în 2009.
În China, practicanţii Falun Gong au fost ţinta unei persecuţii psihologice, care se realizează prin două metode: spălarea creierului şi tortura psihică, a informat la vremea respectivă Epoch Times.
În spitalele de psihiatrie ale regimului, pirzonierii sunt injectaţi cu medicamente necunoscute, deseori în doze toxice. Există rapoarte independente care documenteaza cazuri în careprizonierii au fost folosiţi în mod frecvent drept cobai, manifestând halucinaţii după ce au fost injectaţi. Deseori s-au consemnat suferit leziuni severe ale sistemului nervos central.
O persoană care a fost supusă la un astfel de tratament a relatat că împreună cu alţi prizonieri, au fost legaţi forţat de pat şi personalul medical i-a injectat cu substanţe necunoscute. Aceştia au leşinat şi au devenit inconştienţi la scurt timp după ce au fost injectaţi. Deseori după ce şi-au revenit, prizonierii au acuzat dureri cumplite, fiind comune cazurile în care victimele s-au zvârcolit de durere, conform declaraţiilor unor martori.
Yu Zhenjie, din provincia Heilongjiang, a afirmat la New York că a fost injectată cu un medicament necunoscut pe timpul cât a fost în captivitate în China.
"Am avut dureri puternice în abdomen şi în organele interne. Când doctorii m-au trezit, nu-mi mai aminteam nimic”, a afirmat Yu.
Li Ming, un refugiat care locuieşte acum în SUA, a declarat că a suferit mai mult de 20 de tipuri de tortură în timpul multiplelor sale perioade de detenţie.
"Am fost încuiat într-o cuşcă mică, pentru perioade lungi de timp, hrănit cu forţa, membrele mi-au fost legate de un pat şi am fost injectat cu medicamente necunoscute", a afirmat Li.
În testamentul unui practicant Falun Gong din oraşul Xuzhou se arată:
"Am fost ţinuţi în spitalul oraşului Xuzhou pentru aproape trei luni. Am fost legaţi forţat de un pat şi personalul medical ne-a injectat şi ne-a introdus în mod forţat medicamente pe gât. Ne-au injectat cu substanţe necunoscute. Am leşinat şi am devenit inconştienţi la scurt timp după ce am fost injectaţi.
Când injecţiile şi-au făcut efectul, am avut dureri cumplite. Era atât de dureros încât am început să ne zvârcolim, am plâns şi ne-am izbit de pereţi pentru a deveni inconştienţi şi a nu mai simţi durerea.
După ce efectul injecţiilor a trecut, am întrebat personalul medical: "De ce ne administraţi injecţii şi alte substanţe dăunătoare dacă suntem perfect sănătoşi?” Ei ne-au răspuns cu ruşine: "Nu avem altă soluţie. Datorită instrucţiunilor de sus. Trebuie să ne ascultăm conducătorii dacă vrem să ne păstrăm locurile de muncă. Nu vrem să vă ameninţăm în acest fel, dar nu vrem să ne pierdem slujbele”.
Au transmis Lidia Melinte şi Eugen Horoiu