Preşedintele Parlamentului: În 2014 Moldova va semna acordul de asociere cu UE

Preşedintele Parlamentului Igor Corman este convins că în 2014 Moldova va semn Acordul de Asociere cu UE, după ce documentul va fi parafat în cadrul summit-ului "Parteneriatul Estic" de la Vilnius
Igor Corman, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, în vizită de lucru la Parlamentul României (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
05.11.2013

Preşedintele Parlamentului Igor Corman este convins că în 2014 Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE, după ce documentul va fi parafat în cadrul summit-ului "Parteneriatul Estic" de la Vilnius. Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, despre aceasta a fost declarat luni, în cadrul întâlnirii cu locuitorii şi autorităţile raionului Căuşeni.

Preşedintele Parlamentului şi-a manifestat regretul în legătură cu faptul că nu există coeziune politică în Parlament în privinţa cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, exemplificând prin nesusţinerea de către întreg corpul de deputaţi a hotărârii privind iniţierea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la importanţa Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a liberalizării de către Uniunea Europeană a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

"Cred că în astfel de situaţii de interes naţional, ar trebui să uităm de alegeri şi să facem ce e bine pentru ţară, iar în prezent unica posibilitate pentru dezvoltarea Republicii Moldova este integrarea europeană", a menţionat Preşedintele Parlamentului. Preşedintele Parlamentului şi autorităţile locale au făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor desfăşurate în Republica Moldova în realizarea parcursului european al ţării noastre, precum şi acţiunile întreprinse de autorităţi pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să obţină dreptul de a călători liber în UE.

Speakerul le-a vorbit participanţilor la şedinţă şi despre priorităţile Parlamentului în sesiunea de toamnă, menţionează InfoTag. Igor Corman s-a referit atât la legile deja adoptate de Parlament privind controlul fluxului de migraţie la Nistru, descentralizarea finanţelor publice locale, precum şi la pachetul de legi ce se află pe ordinea de zi a şedinţelor viitoare privind reforma în justiţie şi a Procuraturii Generale, proiectele Legii bugetului de stat şi a politicii bugetar-fiscale, iniţiativele din domeniul social.

Preşedintele Parlamentului a anunţat că grupul de lucru creat pentru reformarea Procuraturii Generale a definitivat conceptul de reformă, care va fi prezentat la Ministerul Justiţiei în zilele următoare, iar ulterior va fi transmis Parlamentului pentru dezbateri şi Comisiei de la Veneţia pentru avizare. Igor Corman a menţionat că raionul Căuşeni este în lista raioanelor care prezintă interes pentru investitorii germani. Săptămâna viitoare Preşedintele Parlamentului va efectua o vizită în Germania şi urmează să discute perspectivele investiţiilor germane în economia Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor