Ponta şi-a mutat biroul la MApN după stenogramele potrivit cărora Duicu a făcut trafic de influenţă din biroul său

După apariţia în presă a stenogramelor din care a reieşit că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, premierul a decis duminică să-şi mute biroul la Ministerul Apărării Naţionale, care este o unitate militară, ca să evite astfel posibilele „înscenării” ale adversarului său politic preşedintele Traian Băsescu şi oamenii din jurul acestuia.
Andrei Pricopie
15.04.2014

alte articole

Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.04.2014

După apariţia în presă a stenogramelor din care reieşea că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, premierul a decis duminică să-şi mute biroul la Ministerul Apărării Naţionale, care este o unitate militară, ca să evite astfel posibilele „înscenării” ale adversarului său politic preşedintele Traian Băsescu şi oamenii din jurul acestuia.

"De astăzi de dimineaţă începând, mi-am mutat biroul... L-am rugat pe domnul Duşa (ministrul Apărării-n.r.), am un birou la Ministerul Apărării Naţionale, că e mai sigur, e minister militarizat, aia e unitate militară. Oricine intră, dacă veniţi la mine, fiind unitate militară, se înregistrează. Acolo (la Palatul Victoria-n.r.) era mai civil, aşa. Orice instituţie a statului poate să primească cine a fost la mine, cât a stat...", a declarat Victor Ponta la România TV.

Publicaţia Gândul a fost prima care a publicat stenogramele DNA care îl inciminau pe Ponta în cazul Adrian Duicu, zis şi Gioni Gazolina, acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Procurorii anticorupţie susţin că Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Duicu ar fi solicitat ca şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Ştefan Ponea, să fie menţinut în funcţie şi apoi avansat, acesta promiţându-i în schimb că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate.

În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise. Din referatul procurorilor reiese că Duicu susţinea că are influenţă asupra premierului Victor Ponta, care l-ar fi chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă, pentru a da curs solicitării „baronului PSD de Mehedinţi” de a-l menţine în funcţie şi, ulterior, de a-l promova pe şeful Poliţiei din judeţ.

În apărarea lui, Ponta susţine că „totul a fost o simplă bombă de presă. N-a existat o intervenţie la mine”. Premierul denunţă o „înscenare de presă”.

„Mi-au cerut toţi băsiştii demisia că a apărut pe site la Gândul ce am făcut. DNA n-are nicio treabă cu asta. Până în luna noiembrie, mă aştept la înscenări, ori eu vreau ca, până în noiembrie, asemenea înscenări şi asemenea montaje făcute de domnul Băsescu, de oamenii din jurul lui, să poată fi dejucate foarte clar şi foarte simplu. Până în noiembrie, acolo o să stau”, a subliniat Victor Ponta.

"Dacă sun din emisiune şi spun că sunt cu Băsescu, sunt la Băsescu? Duicu nu a fost la mine în birou", a declarat Ponta, ca argument împotriva stenogramelor DNA şi a motivării judecătorului Curţii de Apel Bucureşti care susţineau acelaşi lucru: traficul de influenţă s-a făcut de la Palatul Victoria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor